- Kunne ikke avverget terror

Terrorangrepene kunne ikke ha blitt avverget, mener Senatets etterretningskomité som gransker informasjonsleddene før 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så vidt jeg vet er det ingen informasjon som kunne ha avslørt terrorangrepene, sa senator Evan Bayh, demokrat fra Indiana, som også er medlem av komiteen.

Komiteens arbeid er å gjennomgå alle etterretningsprosedyrene i USA før 11. september for å se om det eksisterte informasjon som kunne ha bidratt til å avverge terrorangrepene.

Amerikansk etterretning er blitt kraftig kritisert for å ha unngått å dele informasjon mellom seg. Det hevdes at dersom informasjonen var blitt distribuert mellom de ulike kanalene ville terrorplanene blitt avslørt.

Men Senatets komité mener det ikke finnes slik informasjon, melder Washington Post.

- Vi har brukt de første ukene til å vurdere hvor vi har vært. Nå må vi fokusere på hvor vi skal. Jeg håper vi er i en prosess der vi ikke lenger gir folk skyld og i stedet fokuserer på strukturelle problemer og forbedringer, sa Evan Bayh.

Men flere komitémedlemmer presiserer at etterforskningen rundt 11. september langt ifra er over, og at det fremdeles er mulig å finne viktig informasjon.

(NTB)