AirBnB

Kunne ikke betale AirBNB-regning på 1300 kroner - drept

En australsk mann har i retten erkjent dødelig vold etter et oppgjør om 1300 kroner.

DREPT: Mannen i 30-åra ble drept i den australske storbyen Melbourne. Foto: Allan LEE / AFP / NTB Scanpix
DREPT: Mannen i 30-åra ble drept i den australske storbyen Melbourne. Foto: Allan LEE / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 40-åra står tiltalt for drap i en tingrett i Melbourne i Australia.

Det var i oktober 2017 at en 36 år gammel mann ble drept i en leilighet i den australske storbyen.

Under rettssaken har det kommet fram sjokkerende detaljer om motivet i drapssaken.

- Regning på 1300 kroner

Der har den tiltalte mannen forklart seg at en ubetalt AirBNB-regning på 210 australske dollar (1300 kroner) var utløsende for at 36-åringen ble drept for halvannet år siden, skriver Herald Sun.

Rettsforhandlingene har avdekket at drapsofferet leide et rom i samme kompleks som tiltalte i drapssaken. Opprinnelig skulle offeret bare bo der noen få dager, men ble enig om å utvide besøket ei uke mot en pris på 1300 kroner.

Da han skulle reise, ble det imidlertid klart at han ikke hadde penger til å betale mannen som eide huset, som var en annen en tiltalte.

Totalt fire menn skal ha vært til stede i leiligheten, og angrep fornærmede da det ble klart at han ikke kunne betale. Tiltalte skal imidlertid ha vært den fremste voldsutøveren.

- Han løftet ham opp, kastet ham mot veggen og begynte å kvele ham, sa aktor Mark Gibson i sitt innledningsforedrag for retten, ifølge australske ABC.

Under selve handlingen skal tiltalte også ha sjekket at offeret bare hadde omkring 60 norske kroner på sin bankkonto.

Kvelertak

De to andre mennene skal ha holdt offeret nede mens tiltalte holdt kvelertak og slo. Offeret skal da ha blitt bevisstløs, før de tre mennene bar ham ut på plenen utenfor huset.

Offeret skal ha gjort kraftig motstand og mens volden mot ham fortsatte, og obduksjonen har vist at kvelning og stump vold er dødsårsaken.

En av de andre mennene ringte til slutt politiet, som kom til stedet. Offeret i 30-åra ble erklært død kort tid etterpå.

Den tiltalte mannen i 40-åra nekter for forsettlig drap, men har i løpet av rettssakens innledningsdager erkjent uaktsomt drap. Dersom han blir dømt for forsettlig drap, risikerer han livstid i fengsel.

Ifølge hans forsvarer er det ikke tvil om at tiltalte kvalte, slo og sparket offeret, men ifølge forsvareren var det aldri meningen å drepe. Hans klient har forklart at han bare ville få den drepte mannen bevisstløs.

- Han erkjenner å være ansvarlig for hans død, men mener han er skyldig i uaktsomt drap, og ikke forsettlig, sier forsvarer Justin Hannebery, ifølge ABC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer