Barack og Michelle Obama:

- Kunne ikke fordra ham

Michelle Obama letter på sløret om ekteskapsproblemene med USAs tidligere president Barack Obama.

ÅPNER OPP: Barack Obamas tid som president påvirket ekteskapet med Michelle Obama. Michelle Obama og Barack Obama har vært gift siden 1992. Foto: NTB/Drew Angerer/UPI/Shutterstock
ÅPNER OPP: Barack Obamas tid som president påvirket ekteskapet med Michelle Obama. Michelle Obama og Barack Obama har vært gift siden 1992. Foto: NTB/Drew Angerer/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Småbarnslivet var slett ikke en dans på roser for Michelle og Barack Obama, avslører den tidligere førstedamen i et intervju med magasinet Revolt.

Familiens liv ble snudd på hodet da de flyttet inn i Det hvite hus i 2008, da Barack Obama vant det amerikanske presidentvalget for demokratene. På dette tidspunktet var døtrene henholdsvis sju og ti år gamle.

- Folk synes jeg er spydig når jeg sier dette - det var 10 år hvor jeg ikke kunne fordra mannen min. Ti år! Og gjett når det var? Da barna var små, sier Obama.

Familien ble værende i Det hvite hus i åtte år, før de måtte gi nøklene til Donald Trump i januar 2017.

Frustrert

Michelle forteller at hun i lang tid var frustrert over at ansvarsfordelingen i hjemmet ikke var rettferdig da ektemannen var USAs president, men at hun etter hvert slo seg til ro med det.

- Et ekteskap er aldri 50/50. Aldri. Det er ganger jeg er 70, mens han er 30. Andre ganger er han 60, mens jeg er 40. Men gjett hva? 10 år. Vi har vært gift i 30 år. Jeg ville valgt 10 dårlige år over 30 - det handler bare om hvordan du ser på det, sier hun.

Den tidligere førstedamen avslører at hun alltid respekterte ektemannen gjennom ekteskapsproblemene.

- Liker du ham? Du kan være sint på ham, men ser du fortsatt på han og sier: «Jeg er ikke fornøyd med deg, men jeg respekterer deg. Jeg er ikke enig med deg, men du er fortsatt en snill, smart person», sier Michelle.

Paret har vært gift siden 1992.

WOOPS: Tidligere president Barack Obama gikk på en liten tittel-smell da han skulle introdusere president Joe Biden i Det hvite hus tirsdag 5. april. Video: WH.GOV / Youtube. Foto: Scanpix Vis mer

Altoppslukende arbeid

Også Barack Obama har tidligere åpnet opp om forholdet til Michelle. I selvbiografien fra 2020 - med tittelen «Et lovet land» - røpet han hvordan tida som president påvirket ekteskapet deres.

Den tidligere presidenten skrev at kona - til tross for hennes suksess og popularitet - hadde en «underbyggede anspenthet i henne».

«Det var som at all hennes tidligere frustrasjon ble mer konsentrert, mer ekte, uavhengig av om det var rundt mitt altoppslukende arbeid, eller hvordan politikken gjorde familien sårbar for angrep og kritikk, eller følelsen av at venner og familie behandlet hennes rolle som mindre viktig», skrev Obama.

Han skrev videre om ei tid da paret følte seg lettere, da Michelles smil var «mer konstant» og kjærligheten «mindre tynget», og hvordan han fryktet at de aldri ville oppleve en slik tid igjen.

Barack Obama beskrev også kjærligheten mellom dem da de møttes, og at alt tilsynelatende er bra mellom dem nå. De har bosatt seg i en villa bare noen kilometer fra Det hvite hus.

SEXSPØRSMÅL: Michelle Obama fikk sex-spørsmål på «Jimmy Kimmel Live!» Video: ABC Vis mer

Tunge perioder

Også Michelle har tidligere snakket åpenhjertig om ekteskapet med USAs tidligere president, og hvordan det til tider har vært noe humpete.

I podkasten «The Michelle Obama Podcast» meddelte hun i 2020 at det i ethvert parforhold kommer til å være tunge perioder - særlig om man har små barn.

Hun understreket imidlertid at de har et «veldig sterkt ekteskap».

- Det var tider der jeg ønsket å dytte Barack ut av vinduet. Jeg sier det fordi du må vite at følelsene kommer til å være intense. Men det betyr ikke at du gir opp. Og disse periodene kan vare lenge - de kan vare i mange år, sa hun ifølge The Guardian.

INTERVJU: Da Oprah Winfrey intervjuet bokaktuelle Barack Obama ble TV-seerne lurt. Video: Apple TV+. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

«Ensomt og smertefullt»

I selvbiografien «Becoming» fra 2018 fortalte hun om at hennes første graviditet endte i spontanabort - og hvordan tida var ensom, smertefull og ekstremt demoraliserende. Mens hun gjennomgikk prosessen med prøverørsbefruktning, var ektemannen opptatt med jobben.

- Det var kanskje da jeg for første gang ble irritert på politikken og Baracks ekstreme engasjement for arbeidet. Eller kanskje jeg bare følte på byrden ved å være kvinne.

- Uansett, han var borte og jeg var hjemme med alt ansvaret (…). Han var omsorgsfull og engasjert, han gjorde alt han kunne. Han leste alt av litteratur om prøverørsbefruktning og kunne snakke med meg hele kvelden om det, men hans eneste plikt var egentlig bare å møte opp på legens kontor og gi litt sæd, skrev Michelle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer