- Kunne ikke skjedd i Norge

Tigrene blir låst inn om natta i Kristiansand dyrepark.

- KUNNE IKKE SKJEDD I NORGE: I Kristiansand dyrepark, som er de eneste med store kattedyr i Norge, låses de inn om natta. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
- KUNNE IKKE SKJEDD I NORGE: I Kristiansand dyrepark, som er de eneste med store kattedyr i Norge, låses de inn om natta. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De store kattedyrene blir låst inn i innendørsanlegg på nattetid i Kristiansand dyrepark, og på dagtid skiller et fem meter høyt strømgjerde dem fra publikum.

- Det er derfor helt umulig å ta seg inn til dem, med mindre man vil starte med et fem meter høyt fall. Våre dyrepassere har også alltid gjerde mellom seg og tigrene. Vi behandler kattedyrene som de rovdyrene de er, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand dyrepark til NTB.

Onsdag morgen fant personalet i København Zoo en mann i 20-årene drept av tigre. Han hadde i løpet av natta kommet seg over muren, forbi vanngraven og inn på tigrenes område. Politiet utelukker ikke at det kan dreie seg om et selvmord.

- Vi har ikke opplevd slike hendelser i vår 40-årige historie. Det er mulig noen har sneket seg inn i parken på natta, men de kommer seg ikke inn til dyrene. Vi har hatt noen tilfeller hvor dyr har rømt, men det har ikke utgjort noen fare for folk, sier Aamot.

Han sier man ikke kan klandre en tiger for å angripe når noen hopper inn i innhegningen deres. Kristiansand dyrepark er de eneste som har tigre og løver i Norge. På natta befinner de seg i et låst innendørsanlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer