Kunne kjøpt seg fri

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nils Ekjord kunne ha betalt seg ut av smøreskandalen med ca. 250 000 kroner, men ville ikke betale mer enn 175 000.

-  Hadde saksøkte, Nils Ekjord, godtatt kravet fra Svein Lindin om sju måneders etterlønn og dekning av advokathonorar, hadde vi ikke stått her i dag, sa Lindins advokat, Tor-Henry Spjelkevik i retten i går.

Mye tyder på at et forlik hadde ført til at Ekjords mangeårige smøring av butikksjefer ved Vinmonopolet ikke hadde blitt kjent.

Men verken mangemillionær Ekjord, eller advokat Christian Lundin, synes å mene at smøreskandalen er noen stor sak.

-  Hele den såkalte smøreskandalen er overdimensjonert. Ekjord AS har beholdt sin bevilling og sin leverandøravtale med Vinmonopolet. Saken har ikke fått noen konsekvenser, sa Lundin i sitt innledningsforedrag i går.

Partene står langt fra hverandre også i synet på hva som har vært kravene og hva som har vært tilbudene for et sluttoppgjør. Fra Ekjords side blir det sagt at Lindin ble tilbudt seks måneders lønn og «en hyggelig attest», men at Lindin forlangte beløp tilsvarende fem års lønn, noe Ekjord oppfattet som utpressing. Både Lindin og hans advokat avviser at de har krevd slike summer.

Nå krever Lindins advokat opptil 750 000 kroner i erstatning for tort og svie, samt to årslønner og dekning av advokatutgifter, et krav som samlet beløper seg til over 1,8 millioner kroner.