- Kunne like gjerne koblet meg til al-Qaida

Frps stortingskandidat i Sør-Trøndelag, Siv Aida Rui Skattem, om naziryktene rundt henne og svigerfamilien.

STORTINGSLISTE: Per Sandberg (venstre) ble gjenvalgt som førstekandidat for Frp Sør-Trøndelag. Bråk ble det da den ukjente Siv Aida Rui Skattem kapret tredjeplassen. Foto: Fremskrittspartiets hjemmesider.
STORTINGSLISTE: Per Sandberg (venstre) ble gjenvalgt som førstekandidat for Frp Sør-Trøndelag. Bråk ble det da den ukjente Siv Aida Rui Skattem kapret tredjeplassen. Foto: Fremskrittspartiets hjemmesider. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Da Siv Aida Rui Skattem (38) kapret tredjeplassen på Fremskrittspartiets stortingsliste i Sør-Trøndelag, startet rykteflommen.

Advokaten og firebarnsmoren ble beskyldt for å ha sterke nasjonalistiske og nazistiske sympatier, skriver Adresseavisen i dag.

Bakgrunnen for dette er blant annet at hennes svigerfar og nærmeste nabo, Erlend Skattem, stiller til valg med partiet Norsk Republikansk Allianse. Det er et parti som går inn for å avskaffe monarkiet og begrense innvandringen til Norge.

Skattem har også valgt å kalle hovedbygningen på Storfosen Gods, der Siv Aida Rui Skattem bor i dag, for Gimle. Gimle er også navnet Nasjonal Samlings Vidkun Quisling valgte for sin førerbolig på Bygdøy under andre verdenskrig.

To av barna hans har også fått uvanlige navn. En av sønnene heter Jarl Vidkun. Også to av Rui Skattems egne barn har fått navn med sterk norrøn og germansk klang.

Dette ble et hett tema blant nettdebattanter etter at nominasjonen var klar i desember.

- Vi sørget for å få slettet noen av de verste innleggene på VG-nettet, sier Rui Skattem til Adresseavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer