- Kunne like gjerne koblet meg til al-Qaida

Frps stortingskandidat i Sør-Trøndelag, Siv Aida Rui Skattem, om naziryktene rundt henne og svigerfamilien.

STORTINGSLISTE: Per Sandberg (venstre) ble gjenvalgt som førstekandidat for Frp Sør-Trøndelag. Bråk ble det da den ukjente Siv Aida Rui Skattem kapret tredjeplassen. Foto: Fremskrittspartiets hjemmesider.
STORTINGSLISTE: Per Sandberg (venstre) ble gjenvalgt som førstekandidat for Frp Sør-Trøndelag. Bråk ble det da den ukjente Siv Aida Rui Skattem kapret tredjeplassen. Foto: Fremskrittspartiets hjemmesider.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Da Siv Aida Rui Skattem (38) kapret tredjeplassen på Fremskrittspartiets stortingsliste i Sør-Trøndelag, startet rykteflommen.

Advokaten og firebarnsmoren ble beskyldt for å ha sterke nasjonalistiske og nazistiske sympatier, skriver Adresseavisen i dag.

Bakgrunnen for dette er blant annet at hennes svigerfar og nærmeste nabo, Erlend Skattem, stiller til valg med partiet Norsk Republikansk Allianse. Det er et parti som går inn for å avskaffe monarkiet og begrense innvandringen til Norge.

Skattem har også valgt å kalle hovedbygningen på Storfosen Gods, der Siv Aida Rui Skattem bor i dag, for Gimle. Gimle er også navnet Nasjonal Samlings Vidkun Quisling valgte for sin førerbolig på Bygdøy under andre verdenskrig.

To av barna hans har også fått uvanlige navn. En av sønnene heter Jarl Vidkun. Også to av Rui Skattems egne barn har fått navn med sterk norrøn og germansk klang.

Dette ble et hett tema blant nettdebattanter etter at nominasjonen var klar i desember.

- Vi sørget for å få slettet noen av de verste innleggene på VG-nettet, sier Rui Skattem til Adresseavisen.

- Veldig sårende
Denne helga er hun på plass på partiets landsmøte på Gardermoen, og Rui Skattem synes anklagene er vanskelige.

- Det er veldig sårende, og føles helt uvirkelig, sier hun til Dagbladet.no

- Når det gjelder NRA, får dere spørre svigerfar.

Ut over dette, vil Rui Skattem ikke kommentere saken, av hensyn til sin familie.

Kontaktet av partiet
Rui Skattem sier at hun ble kontaktet av partiet da nettdebattene blusset opp. De ville vite hva barna hennes het. Tredjekandidaten i Sør-Trøndelag sier navnevalget på barna er kreative og symbolske, men ikke valgt på grunn av bindinger til nasjonalismen.

- Jeg er ikke fascinert av nasjonalisme, nazisme eller norrøne navn, og man kunne like gjerne koblet meg til Al-Qaida, så absurd oppleves dette, sier hun til Adressa.

SÅRENDE OG UVIRKELIG: Siker Siv Aida Rui Skattem til Dagbladet. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
SÅRENDE OG UVIRKELIG: Siker Siv Aida Rui Skattem til Dagbladet. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer