Kunne mistet nykjøpt leilighet

Postrotet på Haugerud kunne kostet Anette Lund (25) leiligheten. I 18 dager ventet hun på brevet fra banken som bekreftet at hun hadde fått lån på den nykjøpte leiligheten sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Heldigvis var kjøpet blitt ordnet privat gjennom familien. De visste derfor at lånet var godkjent og at pengene snart var underveis. Hadde jeg imidlertid kjøpt på det åpne markedet, hadde jeg trolig mistet hele leiligheten, sier Anette Lund i Larsbråtveien på Haugerud.

Ble nervøsHun var en av rundt 400 husstander som fikk posten gjemt unna av postbudet.

- Vi skjønte at det måtte være en feil med posten fordi stadig flere begynte å savne post i nærmiljøet. Først da naboer begynte å sende kontrollbrev til hverandre, falt mistanken på postbudet. Brevene som ble sendt forsvant bare og kom aldri fram. Men hvem hadde trodd at postbudet samlet posten i kjellerboden sin, sier Anette.

Inkassokrav

I dag kan hun smile av hele episoden, men det var ikke morsomt mens det stod på. Nå er leiligheten betalt og i løpet av et par dager flytter hun til Tveita. All post er også kommet til rette igjen, men forsinkelsene har medført mye ekstraarbeid for beboerne. Inkassokrav måtte forhindres siden regninger hadde hopet seg opp. Mest glade for at postbudets hemmelige lager ble oppdaget er likevel nabobarna til Anette:

- De har hatt bursdag og ventet forgjeves på pengeforsendelsene fra besteforeldre. Det er unødvendig å si at jubelen sto i taket da de forsinkede brevene og pakkene endelig kom.