- Kunne politiet kommet raskere til Utøya?

Det blir et sentralt tema i 22. juli-kommisjonens rapport, bekrefter komitéleder Alexandra Bech Gjørv.

FOR SEINE? Spørsmålet om politiet kunne ha kommet raskere til Utøya for å pågripe Anders Behring Breivik blir et sentralt tema i 22. juli-kommisjonens rapport. Foto: Jan Bjerkeli
FOR SEINE? Spørsmålet om politiet kunne ha kommet raskere til Utøya for å pågripe Anders Behring Breivik blir et sentralt tema i 22. juli-kommisjonens rapport. Foto: Jan Bjerkeli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spørsmålet om politiet kunne ha kommet raskere til Utøya for å pågripe Anders Behring Breivik blir et sentralt tema i 22. juli-kommisjonens rapport. Det bekrefter komitéleder Alexandra Bech Gjørv.

- Spørsmålet om mer kunne ha vært gjort for å pågripe gjerningsmannen er selvsagt sentralt for kommisjonen. Vi forsøker etter beste evne å kartlegge kommunikasjon, handlinger og hvilke ressurser som reelt sett var tilgjengelige, sammenholdt med politiets gjeldende retningslinjer og opplæring, sier Alexandra Bech Gjørv til VG.

Hun bekrefter at justisminister Grete Faremo (Ap) har forklart seg for kommisjonen, men understreker at hun ikke vil trekke noen konklusjoner eller kommentere innholdet i noen forklaringer før rapporten legges fram 13. august.

Justis- og beredskapsdepartementet har nå bedt Politidirektoratet om å på nytt se på alle spørsmål knyttet til båttransporten til Utøya. Det samme har også politiets fagorganisasjoner gjort.

Politidirektør Øystein Mæland understreker at det ikke er snakk om en ny evaluering av politiets innsats 22. juli, men at departementet har bedt om en gjennomgang av utfordringene rundt begrepet «skyting pågår», også opp mot innsatsen fra helsepersonell og frivillige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer