Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kunne reddet styret

- Jeg tror jeg kunne reddet både mitt og styrets skinn dersom vi hadde bedt Harald Norvik om å gå, mener den sparkede styreformannen Kjell O. Kran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell O. Kran vil nå legge fredagens begivenheter bak seg.

- Jeg er rett og slett ferdig med saken. Jeg var forberedt på at vi skulle bli kastet, selv om jeg mener at vi har gjort jobben vår, sier Kran.

- Du har fremdeles stor tillit til Harald Norvik?

- Ja, uten tvil. Jeg tror jeg kunne reddet både mitt og styrets skinn dersom vi hadde bedt Harald Norvik om å gå. Men vi var aldri inne på tanken. Harald Norvik hadde en enorm tillit fra styret. Han er en kjempeflink fyr, mener Kran.

Støtte fra kolleger

Det var dagen derpå for mange i Statoil i går. Statoil-sjef Harald Norvik var innom jobben en tur, før han i går kveld samlet venner til et hyggelig lag på Nesodden.

- Jeg har fått enormt med støtteerklæringer, både fra familie, venner og kolleger, sier Norvik til Dagbladet.

Går fort over

- Hvordan tror du de nærmeste månedene blir for selskapet?

- Jeg tror Statoil - med et nytt styre - legger dette fort bak seg. Men jeg vil fremdeles ikke kommentere om jeg blir værende dersom det nye styret ber meg om det, sier Norvik.

- Du vil heller ikke kommentere hvem du synes passer best til å overta jobben dersom du går?

- Nei.

Yngve Hågensen som fikk sparken som styremedlem i går, sier til Dagbladet:

- Jeg tar beslutningen til etterretning. Ellers henviser jeg til Kjell O. Krans kommentarer.

God jobb

- Men det er ikke tvil om at Harald Norvik har gjort en særdeles god jobb som konsernsjef. Han har betydd enormt mye for selskapet og det vil være et tap for Statoil dersom han forlater stillingen, sier Hågensen.