Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kunne skjedd her

-Brannsikkerheten på norske diskotek er ofte dårlig. Det er bare flaks at Norge ikke har opplevd en lignende brann som i Sverige, sier direktør Jan Erik Thoresen i Norsk Brannvern Forening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KATASTROFE: Brannmenn sloss mot flammene i natt.

Dårlig og mangelfull skilting av nødutganger, overfylte lokaler, manglende instrukser og brannøvelser for personalet er forhold som ofte går igjen i undersøkelsene Norsk Brannvern Forening foretar ved norske diskoteker. Ved mange diskotek er nødutgangene låst eller blokkert på annen måte. Flere steder er det gjennomført forandringer på bygget uten at skiltingen er fulgt tilstrekkelig opp.

Mangler instrukser

En undersøkelse av 16 tilfeldig valgte diskotek i Norge viser at på fem av stedene manglet de ansatte instrukser for hva de skulle gjøre i tilfelle brann. Seks av diskotekene hadde ikke holdt brannøvelse for betjeningen. - Dette er bekymringsfullt fordi de første minuttene etter at en brann har oppstått, kan være avgjørende for utfallet, sier direktør Jan Erik Thoresen i Norsk Brannvern Forening til NTB.

Eiers ansvar

Et gjennomgående trekk ved diskotekene er at de huser langt flere personer enn det som er tillatt. Overfylte lokaler, høyt støynivå og alkohol bidrar til å bygge opp situasjoner som det kan være vanskelig å håndtere dersom brann oppstår, sier Thoresen. Han understreker at det er eiers ansvar å påse at alle krav til brannsikkerhet overholdes. Dette omfatter også krav om rutiner der de ansatte skal trenes i å håndtere den tidlige fasen av en krisesituasjon. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling