Tok fyr på kjøkkenet:

- Kunne skjedd med datteren min

Plutselig så kvinnen at kjøkkenproduktet sto i fyr og flamme. - Det var sjokkerende.

TOK FYR: Det populære produktet sto plutselig i flammer. Foto: Skjermdump/Facebook
TOK FYR: Det populære produktet sto plutselig i flammer. Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer
Publisert

En kvinne fra Manchester i Storbritannia opplevde nylig et skremmende øyeblikk da airfryeren hennes plutselig tok fyr på kjøkkenet.

- Den kunne brent ned kjøkkenet, sier hun til Manchester Evening News.

Det var britiske Rebecca Sim (52) som slo på den ett år gamle Tower-enheten for å tilberede bacon på kjøkkenet hennes da hun la merke til det som startet som en liten flamme, og en merkelig plastlukt.

Den pensjonerte skolelæreren sa at brannen eskalerte fort da hun koblet den fra stikkontakten og kastet seg ut.

- Ble sjokkert

- Jeg ble virkelig sjokkert. Jeg kjøpte airfryeren til datteren min Isobel da hun var ved Liverpool university, og hun ville lage mat i den og la den stå på mens hun gjorde andre ting. Heldigvis forlot jeg den ikke - den kunne ha brent kjøkkenet ned.

Sim tok et videoopptak av hendelsen (se videoen lenger ned i saken), etter at hun hadde kastet produktet ut av huset.

På videoen ser man airfryeren brenne, og selskapet som solgte produktet har satt i gang en grundig undersøkelse for å finne ut hva som skjedde, melder den britiske lokalavisa.

- De lar den stå på

Tobarnsmoren synes det er en skummel tanke at så mange eier en airfryer.

- Det er flere av vennene mine som har en. De sier alle at de ofte lar den stå på mens de går og gjør noe. Den er veldig enkel å bruke og den hadde blitt grundig rengjort før jeg brukte den, så jeg hadde ikke forventet dette, sier Sim.

Hun synes at det var en ekkel opplevelse som raskt kunne blitt langt verre om hun ikke hadde oppdaget brannen med en gang.

Sim har multippel sklerose og sier hun ikke er rask eller sterk. Det var vanskelig for henne å få kastet airfryeren ut.

- Jeg ble bare sjokkert - jeg tenkte «hva om det hadde skjedd med datteren min». Jeg kunne ikke tro hvor raskt det begynte å brenne.

Dagbladet har forsøkt å få kontakt med Sim, uten å få respons.

TOK ÉN TIME: Slik så det ut da Kristoffer Kaayne Kaalsaas skulle tilberede svineribba i airfryeren. Video: Kristoffer Kaayne Kaalsaas. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Skal gjøre grundig undersøkelse

En talsperson for Tower bekrefter til Manchester Evening News at de har blitt kontaktet av Sim angående hendelsen.

- Selv om vi er glade for at Rebecca Sim har det bra, tar vi kontakt med henne for å få tak i airfryeren slik at en undersøkelse kan gjennomføres.

De fortsetter med å si at sikkerheten til produktene deres, er av største betydning for dem, og håper at en grundig undersøkelse vil dem få forstå hva som har skjedd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer