Smitteutbruddet i Hammerfest:

- Kunne stått løpet ut

Hammerfest er sterkt preget av den siste ukas smitteutbrudd. Likevel holder ordføreren humøret oppe.

KRITISK: Ordfører i Hammerfest, Marianne Sivertsen Næss (Ap) , er kritisk til den nye geografiske skeivfordelingen av vaksiner. Reporter: Stian Drake. Video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAMMERFEST (Dagbladet): - Jeg hadde aldri i verden trodd at det var dette som ville komme til å prege min første periode som ordfører. Det må jeg virkelig si.

Ordfører i Hammerfest, Marianne Sivertsen Næss (Ap) går i fint driv bortover de vindfulle gatene i kystbyen. På grunn av den pågående pandemien er det mørkt i alle butikkvinduene. Alt er stengt. Kun matbutikker og andre helt nødvendige steder holder åpent.

På ei uke er det registrert 222 nye smittetilfeller. Elleve av disse har blitt smittet det siste døgnet. I tillegg er rundt 2700 personer, en fjerdedel av byens befolkning i smittekarantene. Et ukjent antall sitter i ventekarantene.

- Vi har et håp om at det skal se ganske mye bedre ut i neste uke, men med en fjerdedel av befolkninga i karantene, så vil det komme flere nye smittetilfeller. Det er vi forberedt på, sier Næss til Dagbladet.

Kritisk til vaksinefordeling

Nylig valgte regjeringen å omfordele flere av vaksinene til 24 kommuner som over lengre tid har opplevd et høyt smittetrykk. Det får konsekvenser for flere kommuner, deriblant Hammerfest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer