- Kunne stoppet DnB NOR

Oslo Børs ble aldri informert om samtalene mellom DnB NOR og Norges Bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo Børs ble aldri informert om at det hadde foregått børssensitive samtaler mellom Norges Bank og DnB NOR like før salget av statsobligasjoner.

Nå er to DnB NOR-medarbeidere siktet for innsidehandel, mistenkt for å ha solgt statsobligasjonene på bakgrunn av kunnskap de satt inne med om regjeringenes krisepakke.


Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sier til Nettavisen at det hadde vært en fordel om Oslo Børs ble informert om at det var fortrolig informasjon i markedet.

- Ikke fordi vi ville gått ut med dette i markedet, men fordi markedsovervåkningasavdelingen vår kunne fulgt med på handelen av denne typen verdipapirer, sier Eikrem.

Ved mistanke om innsidehandel kunne børsen ha stoppet DnB NORs obligasjonssalg.

Torsdag 9. og fredag 10. oktober solgte DnB NOR statsobligasjoner for til sammen 2,3 milliarder kroner til andre banker. 

Da skal de allerede ha blitt informert om regjeringens redningspakke til bankene, som ble lagt fram søndag 12. oktober. Redningspakken førte til at statsobligasjonene falt krafitg i verdi.

Informasjonssjef Siv Meisingseth i Norges Bank sier til Nettavisen at Norges Bank ikke er pliktig til å opplyse om fortrolig informasjon.

INFORMERTE IKKE BØRSEN: Noregs Bank sa ingenting til Oslo Børs om samtalene med DnB NOR i forkant av krisepakken til bankene. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
INFORMERTE IKKE BØRSEN: Noregs Bank sa ingenting til Oslo Børs om samtalene med DnB NOR i forkant av krisepakken til bankene. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
- Kunne stoppet DnB NOR