- Kunne stoppet pedofil med Facebook-varslingsknapp

Engelsk politi kritiserer Facebook etter at en notorisk pedofil kontaktet over 500 barn på det sosiale nettstedet og begikk overgrep mot minst fire av dem.

UTNYTTET BARN: Michael Williams brukte sosiale nettsteder som Facebook til å komme i kontakt med opp til 1000 barn.
UTNYTTET BARN: Michael Williams brukte sosiale nettsteder som Facebook til å komme i kontakt med opp til 1000 barn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DB.no skrev i denne saken at Williams tidligere er dømt for å planlegge å bortføre og drepe minst åtte unge jenter. Dette medfører ikke riktighet.

||| (Dagbladet.no): Postmannen Michael Williams (28) er tiltalt for flere grove overgrep i England, og i dag kjente han seg skyldig på 27 tiltalepunkter. Williams ba også Truro Crown Court om å se på 460 andre tilfeller der han har vært i kontakt med barn og unge over internett, melder Telegraph.

Etter innrømmelsen, mener politiet de kan identifisere rundt 500 ofre for Williams' nettaktiviteter. Politiet frykter at så mange som opp mot 1000 barn har vært i kontakt med Williams, men at de er for redde til å stå fram.

Tidligere dømt I årene 2005 til 2009 brukte Williams nettet som virkemiddel til å komme i kontakt med mulige ofre. Han utga seg for å være en ung jente ved navn «Georgeous Charlie» og en Manchester United-supporter i tenårene. På den falske Facebook-profilen til United-supporteren hadde han bilder av seg selv som ung sammen med stjerner som Ryan Giggs og United-manager Alex Ferguson.

Profilene brukte Williams til å komme i kontakt med barn, politiet mener han misbrukte minst fire jenter på mellom 13 og 15 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.