- Kunne tatt ferie med Frp's barnetrygd

Bård Vegar Solhjell slakter Krf og Frp's familiepolitikk

SMÅBARNSFAR:  —Jeg ville blitt en massiv vinner med Frp's familiepolitikk, sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell, som har to barn i barnehagealder i tillegg til et spedbarn på tre måneder. Her koser han seg hjemme i Son i Akershus
Foto: Erik Berglund
SMÅBARNSFAR: —Jeg ville blitt en massiv vinner med Frp's familiepolitikk, sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell, som har to barn i barnehagealder i tillegg til et spedbarn på tre måneder. Her koser han seg hjemme i Son i Akershus Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): — Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har et totalt utdatert og gammeldags syn på familien. Deres politikk vil rasere ordningene moderne familier er avhengig av, frykter SV-nestleder Bård Vegar Solhjell.

Høyere barnetrygdI dag er den gjennomsnittlige månedlige støtten til barnehageplass for barn under to år 11 851 kroner.

Frp ønsker at offentlige barnehager, private barnehager, og hjemmeværende foreldre skal likebehandles «uavhengig av tilsynsordning».

Partiprogrammet presiserer ikke hvordan dette skal gjøres, men Frp har tidligere antydet høyere barnetrygd til dem som ikke benytter barnehage.

— Uansett hvordan man gjør regnestykket, vil det føre til en omfordeling der de som tjener på dette er de som velger å være hjemme. Problemet er at man tar penger fra barnehagene, sier Solhjell.

SV mener dette vil gi en utrygg situasjon for barnehagene. Han synes også at forslaget stemmer dårlig med Frp's politikk for øvrig.

— De er vanligvis så opptatt av at folk skal stå opp om morgenen, og at innvandrere skal integreres gjennom arbeidslivet. Med denne monstertrygda har man jo et kjempeinsentiv for å være hjemme og motta stønad så lenge man har barn, sier Solhjell. Stykkprisfinansiering— Pengene skal følge barnet der barnet er, sier Karin Woldseth, Frp's representant i Stortingets familie- og kulturkomité. Ifølge henne ønsker Frp at småbarnsforeldre skal ha bedre mulighet til å være hjemme med barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer