Kunne vært i live

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22 dager etter naturkatastrofen i Burma er en konklusjon åpenbar. Mange av dem som nå er døde kunne ha vært reddet, og flere kommer til å dø fordi hjelpen ikke når fram til dem i tide. FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, sa i går etter møtet med juntaens leder, general Than Shwe, at Burma nå er rede til å ta imot alle utenlandske hjelpeorganisasjoner. Generalsekretæren kalte møtet med juntaens leder for et gjennombrudd. Det vil ikke overraske oss om Ban Ki-moon i ettertid vil angre på den uttalelsen. Vår egen utsending, statssekretær Raymond Johansen i UD, ble

samtidig fortalt av en annen general at nødhjelpen nesten er fullført, og at det er oppbyggingen av landet som nå er viktig. Generalen tok gjerne imot penger.

Juntaen i Burma kommer alltid til å bli husket for sin rå, kyniske vilje til å ofre landsmenn for å sikre sin egen makt. Mange land, som både vil og kan hjelpe, har møtt en stengt grense. Blir juntaen presset hardt nok? De som lider og dør i Burma i dag må føle seg sveket av alle.