- Kunne vært oss!

LØRENSKOG (Dagbladet): Forrige helg kolliderte russebilen de fire Lørenskog-jentene satt i. De priser seg lykkelige over å være i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kunne like gjerne vært oss, var det første som slo dem da de i går våknet opp til meldingen om dødsulykka i Våler.

- Det siste jeg husker, er at vi raste mot autovernet. Jeg våknet opp på asfalten. Da lå alle de andre borte ved autovernet. Det var blod overalt, forteller Maiken Horn Pedersen.

Natt til lørdag forrige helg fikk russebilen hun satt i skrens ved Økern på Ringvei 3 i Oslo. Bilen traff autovernet, bakdørene spratt opp og ni Lørenskog-russ trillet ut av bilen.

Gråt

- Det gikk verre med dem i natt, sier Merete Nyhus der hun står lent mot gåstolen på Sentralsykehuset i Akershus. Da Mari hørte om dødsulykken i Våler, fikk hun klump i halsen:

- Jeg begynte å grine. Stakkars foreldre og venner, sier hun. Og legger til: - Vår bil kunne også begynt å brenne.

Alle ni russejentene kom fra ulykken uten varige mén. Merete venter på å bli skrevet ut av SiA. Hun måtte sy to sting i hodet og er plaget i ryggen. Maiken og Mari fikk kutt i panna og ødelagte bein. Eli Knudtzen gikk det verst med. Hun brakk foten og knuste den ene handa.

Kondemnert

Russebilen Pøkemon ble kondemnert. Jentene hadde store planer om å kjøpe seg en ny russebil, men har nå slått det fra seg.

Dødsulykken har skremt dem.

Russepresidenten i Oslo, Andrew Watson, har kommet med forslag om 25-års aldersgrense på russesjåfører. Det synes ikke jentene er noen god idé.

- Hvem på 25 gidder å kjøre rundt med en gjeng 19-åringer? Dessuten ville det blitt skikkelig dyrt for russen. Hvem har råd til innleid sjåfør? spør Eli.

Selv hadde de en nær bekjent av seg til å kjøre russebilen.

De har ett råd til russen: Bruk bilbelte. Det gjorde ingen av dem ulykkesnatta.

SKREMT: Russejentene som forrige helg var innblandet i en ulykke like utenfor Oslo, ble skremt da de fikk vite om dødsulykka i Våler. I går besøkte Eli Knudtzen (t.v.), Maiken Horn Pedersen og Mari Engen venninnen Merete Nyhus (19) som fortsatt er sengeliggende på SiA.