Valg av styre for Trøndelag Ap

- Kunne vunnet, men droppet benkeforslag på Giske

Trøndelag Ap valgte nytt styre uten Trond Giske.

LEDER AV VALGKOMITEEN: Leder av valgkomiteen, Jorodd Asphjell, legger fram enstemmig innstilling til styre og arbeidsutvalg for Trøndelag Ap uten Trond Giske. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LEDER AV VALGKOMITEEN: Leder av valgkomiteen, Jorodd Asphjell, legger fram enstemmig innstilling til styre og arbeidsutvalg for Trøndelag Ap uten Trond Giske. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hell (Dagbladet): Etter mye bråk de siste ukene valgte årsmøtet i Trøndelag Ap nytt styre og arbeidsutvalg med akklamasjon. Benkeforslag på Trond Giske, som det ble spekulert i på forhånd, kom ikke.

Dermed kunne årsmøtet velge nytt styre uten noe nytt bråk og gå til lettet til årsmøtemiddagen.

Samlende innstilling

Leder av valgkomiteens leder Jorodd Asphjell sa at jobben har vært å finne fram en inntilling som samler, og ikke skaper uro og splittelse.

- Vi har kommet til enstemmig innstilling som ivaretar hele Trøndelag, sa Asphjell.

I tillegg til striden hvorvidt Trond Giske skulle ha plass i arbeidsutvalget, eventuelt som nestleder, har valgkomiteen jobbet hardt for å finne balanse mellom nord og sør i det nye storfylket, mellom kvinner og menn, unge og eldre og få plass til folk fra LO.

Per Olav Skurdal Hopsø (33) ble ved akklamasjon gjenvalgt som leder av fylkespartiet, og May Britt Lagesen valgt som nestleder. Eva Kristin Hansen ble valgt isteden for Trond Giske, som var foreslått i første runde.

- Sterke meningsforskjeller

TRAKK SEG: Trond Giske trakk sitt kandidatur til arbeidsutvalget i fylkesstyret da innstillingen ikke lenger var enstemmig. Foto: Ned Alley / NTB noscanpix
TRAKK SEG: Trond Giske trakk sitt kandidatur til arbeidsutvalget i fylkesstyret da innstillingen ikke lenger var enstemmig. Foto: Ned Alley / NTB noscanpix Vis mer

- Det har vært meningsforskjeller, det har også vært sterke meningsforskjeller, men slik skal det være i et stort og mangfoldig parti.

Som kjent innstilte valgkomiteen først på at Trond Giske skulle få plass i arbeidsutvalget. Men etter den nå svært omtalte barvideoen av Giske og en ung kvinne forsvant enigheten, og Giske trakk seg.

Inn i årsmøtet har det vært rykter og spekulasjoner om et mulig benkeforslag på Giske inn i styret.

- Kunne vunnet kampvotering

Nestleder i Trondheim Ap, Edvin Helland, bekrefter at et benkeforslag på Giske har vært drøftet i løpet av dagen.

- Det ville blitt en kampvotering, og jeg ser ikke bort fra at vi kunne ha vunnet. Men i samråd med Trond vil nå se framover. Vi trenger å bygge Trøndelag Ap, bygge politikk og vinne valg. En strid ville ikke tjent verken Trond Giske, Trondheim Ap eller Trøndelag Ap, sier Helland.

Fylkesleder Per Olav Skurdal Hopsø er også glad for at årsmøtet stilte seg bak valgkomiteens enstemmige innstilling.

- For meg som leder og for styret er det godt å ha et samlet årsmøte bak oss i den jobben vi skal gjøre framover, sier han.

- Glad og lettet

Leder av valgkomiteen, Jorodd Asphjell, er også glad og lettet.

- Jeg var litt nervøs helt til valget, for det har gått rykter og spekulasjoner. Det er godt at vi nå har gjennomført valget, og at det ikke er noen konflikter igjen etter det, sier Asphjell.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer