- Kunnskap er makt, demokrati krever kunnskap

Kong Haralds budskap til Myanmar.

MØTTE FREDSPRISVINNER: Kong Harald og dronning Sonja møtte opposisjonsleder og Nobel fredsprisvinner Aung San Suu Kyi på Royal Park Hotel i hovedstaden Naypyidaw i Myanmar.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MØTTE FREDSPRISVINNER: Kong Harald og dronning Sonja møtte opposisjonsleder og Nobel fredsprisvinner Aung San Suu Kyi på Royal Park Hotel i hovedstaden Naypyidaw i Myanmar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Myanmar er det kun fire år med obligatorisk skolegang. Deretter går svært mange barn ut i arbeid, som er tillatt fra de er 13 år.

- Sats på de unge I dag åpnet kongen dagen med å holde tale på Yangons historiske universitet. Det var tidvis klar adresse til ledelsen i landet fra kongen:

- Myanmar har helt klart mange talentfulle unge. Utvikling av slike ressurser og utdanning er nøkkelen til en framgangsrik framtid.

Norsk fond Som for å omsette ord til handling erklærte kongen senere at Norge oppretter et stipendfond som skal støtte høyere utdanning for unge i Myanmar.

Kongen siterte tidligere president og frigjøringshelt, fredsprisvinner Nelson Mandela for å understreke sitt budskap:

- Utdanning er det mektigste våpen du kan benytte for å forandre verden.

Hyllet endring Tidligere under statsbesøket har kong Harald bemerket at ledelsen i landet både har vilje og evne til å skape fred og forsoning, men at Myanmar har et stykke å gå før de er et demokrati.

- Flere grunnlovsendringer må til, sa han mandag.

Om grunnlovsjubileet Tirsdag fortalte kongen om 200-årsjubileet for den norske grunnloven, betydningen av grunnloven og ikke minst hvor viktig det er å kunne endre den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer