TREKKER SEG: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her før høringen til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om statstilskudd til høyskolene NITH, Westerdals og NISS. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TREKKER SEG: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her før høringen til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om statstilskudd til høyskolene NITH, Westerdals og NISS. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Kunnskapsminister Røe Isaksen stiller ikke til ny periode på Stortinget

-  Noe jeg har tenkt på over lengre tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer ikke til å stille til neste stortingsvalg.

Det skriver Høyres politiker i en pressemelding.

- Det har vært en glede og en ære å representere Telemark på Stortinget, men jeg har varslet valgkomiteen om at jeg ikke stiller meg til disposisjon for neste periode. Det er ikke en beslutning jeg har tatt de siste ukene, men noe jeg har tenkt på over lengre tid, skriver Røe Isaksen.

Røe Isaksen har tidligere blitt omtalt som en mulig arvtager til Erna Solberg, og derfor var dette en avgjørelse som trolig kommer til å påvirke Høyre betydelig som parti.

Røe Isaksen skriver at beslutningen kommer på bakgrunn av hvor han befinner seg i livet.

- Jeg er snart 40 år. I praksis har jeg holdt på med politikk på heltid siden jeg ble valgt som leder i Unge Høyre i 2004. Siden den gang har jeg giftet meg med kvinnen i mitt liv, vi har fått en fantastisk datter som fylte to år i går, og som jeg nyter hvert sekund sammen med.

-Vi vil gjerne ha flere barn også. Å bli far setter livet og hverdagen i perspektiv, legger kunnskapsministeren til.

I pressemeldingen står det også at Røe Isaksen har vært åpen mot statsminister Erna Solberg om beslutningen sin.

Visere skriver han at avgjørelsen hans ikke kommer på grunnlag av Høyres politikk. Røe Isaksen mener at regjeringen har gjennomført den politikken de har lovet.

Her trekker han særlig fram at Høyre gikk til valg på å gjøre lærerutdanningen om til et masterprogram, samt for å sørge for mer videreutdanning til lærere.

I pressemeldingen understreker Røe Isaksen at han ikke kommer til å trekke seg fra regjeringen.

- Det er et privilegium å drive med politikk, og jeg gleder meg til å fortsette som kunnskapsminister, ikke minst i det spennende valgåret.