FÅR KJEFT: Elever og lærere er misfornøyde med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FÅR KJEFT: Elever og lærere er misfornøyde med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Kunnskapsministeren får stryk i lærerstriden

Elever og lærer Røe Isaksen på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elever og lærer krever at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) kommer på banen i konflikten om lærernes arbeidstid, skriver Aftenposten.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Høyres utdanningspolitiske talsperson Kristin Vinje har hittil valgt å ikke kommentere forslaget til arbeidsgiverorganisasjonen KS om at hver enkelt rektor skal kunne innføre vanlig kontortid for lærerne.

Utdanningsforbundet mener taushet fra Isaksen gjør det lettere for KS å holde fast på sin steile linje i saken, som har satt sinnene i kok hos lærerne.

- Når kunnskapsministeren sitter stille i båten, blir det lagt merke til. Taushet er også et budskap, sier leder Ragnhild Lied til Aftenposten.

Isaksen selv viser til at vi har frie forhandlinger her til lands.

- Det er bare SV som har uttalt seg om forslagets innhold. Det viser at de seriøse partiene forholder seg til at vi har frie forhandlinger i Norge, mener han.

Elevorganisasjonen er ikke imponert over argumentet.

- Høyre og kunnskapsministeren gjemmer seg bak prinsippet om frie forhandlinger i påvente av at saken skal blåse over. Men den er blitt større enn de kanskje forventet og nå fremstår de som feige og lite handlekraftige. KS-forslaget kan gjøre store skader på kunnskapsskolen Høyre snakker så varmt om, sier leder Liv Holm Heide.

Kommer ikke KS og lærernes foreninger til enighet, kan det bli streik i slutten av mai. (NTB)