Kunnskapsministeren kuvender i BSU-saken

Etter massiv kritikk fra flere hold.

 I HARDT VÆR ALLEREDE:  Kristin Halvorsen tok over hele Kunnskapsdepartementet i mars, etter tidligere å ha delt ministerpostene i departementet med Tora Aasland. Foto: SCANPIX / Håkon Mosvold Larsen
I HARDT VÆR ALLEREDE: Kristin Halvorsen tok over hele Kunnskapsdepartementet i mars, etter tidligere å ha delt ministerpostene i departementet med Tora Aasland. Foto: SCANPIX / Håkon Mosvold LarsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen dropper forslaget om at BSU-renter skal regnes som inntekt etter massiv motstand fra både banker, studentorganisasjoner og opposisjonen.

Reglene skulle tre i kraft fra høsten og ville innebære at renter fra BSU ble regnet som inntekt. Dermed hadde en student fått mindre mulighet til å tjene penger før stipendet ryker.

Det er nemlig tak på hvor mye en student kan tjene før stipendet gjøres om til lån fra Lånekassen.Nå skrinlegger Kunnskapsdepartementet forslaget, melder VG.

Da Dagsrevyen hadde et innslag om saken i går skrev Kristin Halvorsen følgende melding på Facebook:

«Nå er det høysesong for agurker! NRK Dagsrevyen sender sak om at det er urimelig at arbeidsinntekt, trygd og kapitalinntekter skal behandles likt hvis studiestipende skal omgjøres til lån. Tidl gjaldt det ikke for kapitalinntekter. Dermed kunne de m halvdagsjobb på RIMI treffes av reglene, men ikke de med millioner i aksjeformue. Kanskje derfor ingen partier på Stortinget protesterte på endringen, heller ingen andre da saken var på høring?»

Nærmere ett døgn seinere, melder Halvorsen på samme sted at «saken er løst». «Vi har funnet en løsning som kan skille ut disse inntektene», skriver hun på Favebook.

- At sparing gjennom BSU skulle bli berørt av vedtaket, var ikke tilsiktet fra vår side. Nå som det er blitt synliggjort, har vi besluttet å endre ordningen, sier statssekretær Elisabeth Dahle i Kunnskapsdepartementet.

- Det er bra at ungdommer sparer til bolig, så vi har valgt å holde denne sparingen utenfor når vedtaket trer i kraft i høst. Skatteetaten skal sende informasjon til Lånekassen, slik at inntektene fra BSU holdes utenfor, sier Dahle.

(NTB)