Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kunst-eliten feirer i natt

Skåler for at Madonna og Skrik er tilbake. Send oss dine Munch-fest-bilder!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blomqvist-sjef, Martin Biehl, var raskt ute med å stelle til fest for å feire at Munch-bildene var kommet til rette igjen.

- Vi, som er Munchs galleri, ville invitere alle kunstelskere til et glass champagne. Dette er en verdensbegivenhet og en stor dag for Norges kultur, sier han til Dagbladet.no.

Han åpnet dørene i sekstiden og regner med at mellom 150 og 200 festglade har tatt turen innom.

- Sune Nordgren har vært innom og flere fra Munch-museet har vært her, sier han.

Museumsansatte feiret

Dagbladet.no treffer to glade ansatte fra museet.

- Vi er ute og feirer. Vi var på kafe og på stranden da vi fikk vite at bildene var kommet til rette, sier Petra Pettersen og Anne Birte Rasmussen til Dagbladet.no.

- Kommer dere til å ta en skikkelig feiring i kveld?

image: Kunst-eliten feirer i natt

- Ja, det tegner til at det blir feiring, sier de to glade ansatte.

Kunstner Sonja Krohn hadde utstilling hos Blomqvist i mai, og sier dette øyeblikket er uforglemmelig.

- Hvor var du da Munch-bildene kom til rette?

- Jeg sto og vasket gulv i leiligheten min da jeg hørte det på NRK. Jeg løp bort og skrudde opp lyden. Så tok jeg på meg det første og beste og kom ned hit. Dette kommer jeg aldri til å glemme, sier hun.

Svenskene fant festen

Også svenskene fant veien til Munch-festen i kveld.

- Dette er jättekul! Vi var på lunsj med Martin Biehl i dag og snakket faktisk om bildene. Vi har jo også opplevd at bilder har blitt stjålet i Sverige. Men jeg tror nok nordmenn føler at det angår dem mer når noe slikt skjer her, sier en blid svenske til Dagbladet.no.

INVITERTE TIL FEST: Blomquist-sjef Martin Biehl inviterte blant andre Anne Aaserud fra nordnorsk kunstmuseum og Niclas Forsmann fra Stockholms Auktionsverk. Foto: Kamilla Thoresen
INVITERTE TIL FEST: Blomquist-sjef Martin Biehl inviterte blant andre Anne Aaserud fra nordnorsk kunstmuseum og Niclas Forsmann fra Stockholms Auktionsverk. Foto: Kamilla Thoresen Vis mer
DET BLIR FEIRING: Knut Forsberg hos Blomquist feiret med Anne Birte Rasmussen og Petra Pettersen. De to er ansatt ved Munc-museet.
BLE FEIRET: Skriks tilbakekomst ble feiret i kunstnermiljøet.