Kunstgalleri brant ned i Moss

Kunst for flere millioner kroner gikk tapt og flere dyr brant inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kunst for flere millioner kroner gikk tapt og flere dyr brant inne da en låve brant på Røed gård på Jeløy utenfor Moss natt til torsdag.

Fire hester, to griser og flere andre dyr mistet livet i brannen. I tillegg brant et fotoatelier, et trekkspillverksted, et gitarverksted, et lydstudio og et kunstgalleri med kunst for flere millioner kroner, skriver NRK.

- Låven var helt overtent da mannskapene kom fram. Men brannvesenet klarte å hindre spredning til andre bygninger. Det ble ikke meldt om personskader, men fire hester, to griser og noen marsvin, kaniner og høner brant inne, sier operasjonsleder Bjørn Paulsen i Østfold politidistrikt til NTB ved 5.30-tiden torsdag.

Brannen ble meldt like før klokken 4 natt til torsdag.

Rolf Thomas Thommessen eier og driver Galleri Kvinnelist som holdt til i bygningen. Han ble vekket med beskjeden om at låven brant.

- Femti forskjellige kunsthåndverkere har mistet arbeidene sine. Alle mine malerier er også borte, sier en svært preget Rolf Thomas Thommessen.

Hovedhuset på gården ble reddet, men det var låven som huset galleri og kunstnerverksteder, i tillegg til at dyrene hadde opphold der. (NTB)