Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kunstige køer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den siste måneden har køene på legekontorene blitt lange fordi mange trenger helseattest for å fornye førerkortet sitt. Dette er et krav fra et nytt EU-direktiv, hvis man fortsatt ønsker å ha mulighet til å kjøre bil opp til 7,5 tonn. Fristen for å få fornyet førerkortet går ut til nyttår. Dette har medført at det er blitt vanskelig for kronisk syke å få time hos legen, melder NRK Dagsnytt.
  • Dette høres ut til å være kunstig kødannelse. Vår erfaring er at slike helseattester skrives ut på summarisk vis, uten synderlig kontroll. Med pasientens samtykke burde slike attester kunne ekspederes direkte til det lokale biltilsynet. Og selvsagt bør pasienter med reelle helseplager ha forrang på legekontorene framfor bilister som har behov for å fylle ut et helseskjema. Alternativet må være, som Samferdselsdepartementet antyder, å forlenge fristen for å få det nye førerkortet.
Hele Norges coronakart