Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kunstkua Teleros halshugget

Ble stjålet av grafitti-kidnappere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Onsdag sagde Oslo Militante Grafittkunstnere hodet av glassfiberkua Teleros, melder Varden.

Aksjonistene publiserte en video som viser at de sager hodet av kua.

Se videoen her.

Det var natt til mandag i forrige uke at Teleros ble stjålet av kidnappere fra Oslo Militante Grafittkunstnere. Prosjektledelsen for CowParade etterlyste sin fullvoksne paradeku i alle kanaler etter at Teleros ble skrudd ned fra sokkel og stjålet fra Åmot sentrum i Vinje.

Kunstkua skulle innbringe penger til selvhjelp for landbruket i Malawi på en auksjon på Dyrsku\'n i Seljord 10. september.

Oslos Militante Graffitikunstnere truet med å slakte den malte plastkua hvis ikke alle de norske CowParade-kuene ble fjernet fra landet innen 12. juli.

Graffiti-tilhengere synes nemlig at CowParade er et gjennomkommersielt tiltak som ikke fortjener betegnelsen kunst. Og de krever at graffitikunstnere skal få mer plass å boltre seg på i det offentlige rom.

Organisasjonen står nå i fare for å bli anmeldt for skadeverk i tillegg til tyveri.

HALSHUGGET: Oslos Militante Graffitikunstnere står i fare for å bli anmeldt for skadeverk etter at de halshugget kunstkua Teleros. Foto: Google Video
HALSHUGGET: Oslos Militante Graffitikunstnere står i fare for å bli anmeldt for skadeverk etter at de halshugget kunstkua Teleros. Foto: Google Video Vis mer