Kunstkua Teleros stjålet av graffiti-kidnappere

Se videoen med kravene fra Oslos Militante Graffitikunstnere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Prosjektledelsen for CowParade har etterlyst sin fullvoksne paradeku i alle kanaler etter at Teleros ble skrudd ned fra  sokkel og stjålet fra Åmot sentrum i Vinje natt til mandag. Kunstkua skulle innbringe penger til selvhjelp for landbruket  i Malawi på en auksjon på Dyrsku\'n i Seljord 10. september.

I dag kommer forklaringen på det mystiske kutyveriet. En gruppe maskerte graffiti-tilhengere har sendt en video til Varden og Telemarksavisa der de står sammen med Teleros. Oslos Militante Graffitikunstnere truer med å slakte den malte plastkua hvis ikke alle de norske CowParade-kuene er fjernet fra landet innen 12. juli.

Graffiti-tilhengere synes CowParade er et gjennomkommersielt tiltak som ikke fortjener betegnelsen kunst. Og de krever at graffitikunstnere skal få mer plass å boltre seg på i det offentlige rom.

-Forvirrede og umoralske

Ordfører Arne Vinje i Vinje kommune kaller aksjonistenes argumenter for forvirrede og dypt umoralske.

- Det finnes ingen rimelig grunn for dette tyveriet, og gruppa får på samvittigheten at de hindrer hjelp til mennesker som trenger det hundre ganger mer enn dem selv. Argumentene deres er forvirrede og tynne, sier ordføreren til Telemarksavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer