BOLIG: Kunstnerboligen på Skarpsno er på 440 kvadratmeter. Foto: Advokat Torbjørn Ek AS
BOLIG: Kunstnerboligen på Skarpsno er på 440 kvadratmeter. Foto: Advokat Torbjørn Ek ASVis mer

Kunstnerbolig selges for 25 mill. kroner

Enken etter kunstneren Per Ung selger deres bolig gjennom mer enn 20 år. Utropsprisen er 25 millioner kroner, men kjøper må påregne mye modernisering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I juni i fjor gikk billedhuggeren og grafikeren Per Ung bort, 80 år gammel. Siden 1992 har han og kona eid en gedigen leilighet på Skarpsno i Oslo, skriver Finansavisen.

Arealet er på hele 400 kvadratmeter, og leiligheten har vært kjent som et møtested for nær sagt hele Kultur-Norge i mange år.

Oppgraderingsobjekt - Det er et oppgraderingsobjekt. Kjøpere av slike leiligheter vil som regel gjøre mye. Det er i dag en litt gammelmodig stil, men høyt under taket og mange originale detaljer fra gården ble bygget i 1899, sier eiendomsmegler Torbjørn Ek til avisen.

Boligen er på 440 kvadratmeter, inkludert en toroms leilighet i etasjen under. I tillegg er det biloppstillingsplass. «Vakker klassisk leilighet beliggende i hele 2. etasje i representativ nybarokk/jugendeiendom fra 1899.

Så vel den kontinentale arkitektur som sentrale beliggenhet og store volum gjør boligen meget egnet til representasjon. Leiligheten trenger vesentlig oppgradering», heter det i prospektet.

Ek har satt en prislapp på 25 millioner for leiligheten, men sier det er vanskelig å prissette slike objekter.

- Jeg har sjekket hvor mange leiligheter på over 300 kvadratmeter som er omsatt de siste årene. Det er ingen registrerte, men det er noen som har gått under radaren. Jeg vet om et par-tre stykker, sier han til Finansavisen.

Rekord på Tjuvholmen I nyere boligprosjekter er det flere som har bygd grandiose leiligheter ved å slå sammen flere. Den stående rekorden har Olav Nils Sunde med en leilighet på 1.200 kvadratmeter på Tjuvholmen - til en pris på saftige 236 millioner kroner.

Ifølge Eiendomsregisteret kjøpte Ung leiligheten for 1,7 millioner i 1992, men ifølge Ek er det lagt inn betydelig verdier i oppgradering av både hovedleiligheten og toromsleiligheten i etasjen under.

Flere nyheter Stordalen vil gi deg 100.000 kroner til en kjempefest
Hegnar: - For en gangs skyld er det godt å være enig med Sp
Ukens 116 konkurser