Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kunstnere støtter Lindberg

- Vi har sympati med Odd Lindbergs tragiske skjebne. Dessuten er Lindberg-saken en sak som berører ytringsfriheten, sier Håkon Bleken og Håkon Gullvåg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gi mat, Reitan!

Nå ønsker de to kjente Trondheims-kunstnerne å gi moralsk støtte til den tidligere selfangstinspektøren. De har merket seg støtten som er kommet fra enkeltpersoner i Trondheim i det siste.

Lørdag skrev Dagbladet om at Bjørn W. Lunde tilbyr Lindberg en gratis treromsleilighet. I går var det legen Thomas Johansson som ville gi Lindberg gratis legetjenester.

Odd Lindberg og hans familie lever nå på et eksistensminimum i Sverige, etter at mannen ble dømt til å betale norske selfangere en halv million kroner. Familien har i mange år følt seg som landflyktige, uten støtte i hjemlandet.

Barmhjertighet

- Jeg kjenner flere her i Trondheim som har uttrykt sympati for Lindbergs sak. I det minste føler de barmhjertighet, sier Håkon Bleken. Han har selv forsøkt å følge med på den årelange Lindberg-saken, men sier den etter hvert er blitt veldig komplisert.

- Men jeg synes Lindberg virker modig og sympatisk. Hans sak er viktig for ytringsfriheten, sier Bleken.
Kunstneren ønsker først og fremst å gi moralsk støtte til Odd Lindberg, men utelukker ikke at han sammen med flere kunstnere kan komme til å gi et mer konkret uttrykk for sympati.

Håkon Gullvåg synes det er flott at flere trøndere nå har engasjert seg i Odd Lindbergs sak.

Forståelse

- Jeg vil at Lindberg skal føle seg velkommen i Norge. Han har havnet utenfor på grunn av sine synspunkter. Det er ikke gitt at ytringsfriheten fungerer overalt. Selv om jeg ikke nødvendigvis er enig med Lindberg i sak, forstår jeg problemstillingen han har tatt opp. Jeg vil forsvare hans rett til å ytre seg og til å leve et liv etterpå, sier Gullvåg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media