PLUGG: I fjor dukket kunstneren Fernando Sosa for første gang i nyhetsspaltene verden over etter at han laget en butt plug, rumpeplugg om du vil, av den russiske presidenten Vladimir Putin.

Dette til stor fornøyelse for mange.

Nå har han returnert til tegnebrettet og lanserer i disse dager sitt nye design: den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Foto: shapeways.com
PLUGG: I fjor dukket kunstneren Fernando Sosa for første gang i nyhetsspaltene verden over etter at han laget en butt plug, rumpeplugg om du vil, av den russiske presidenten Vladimir Putin. Dette til stor fornøyelse for mange. Nå har han returnert til tegnebrettet og lanserer i disse dager sitt nye design: den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Foto: shapeways.comVis mer

Kunstneren ble så forbanna at han foreviget den amerikanske presidentkandidaten som sexleketøy

«Velkommen til Amerika.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor dukket kunstneren Fernando Sosa for første gang i nyhetsspaltene verden over etter at han laget en butt plug, rumpeplugg om du vil, av den russiske presidenten Vladimir Putin.

Dette til stor fornøyelse for mange.

Nå har han returnert til tegnebrettet og lanserer i disse dager sitt nye design: den republikanske presidentkandidaten Donald Trump. Det skriver blant annet den velrenomerte britiske avisa The Guardian.

Krasse uttalelser Bakgrunnen for at Trump nå bli foreviget i sandstein i sexleketøy-form er hans mildt sagt krasse uttalelser som meksikanere og innvandrere med latinamerikansk bakgrunn.

- Jeg lurer på om den meksikanske regjeringen sender alle hit med vilje, og de sender ikke sine beste folk. De sender de som har masse problemer, og de tar med seg de problemene hit. De tar med seg narkotika. De tar med seg kriminalitet. De er voldtektsmenn, har Trump uttalt.

Dette har fått Sosa til å se rødt, og på sine egne hjemmesider skriver han at Trump ikke er den typen han vanligvis framstiller i dette formatet, men at han gjorde et unntak for milliardæren.

- Jeg lager vanligvis rumpeplugger for å fornærme diktatorer, homofober og politikere. Men da jeg hørte Donald Trumps uttalelser om meksikanere og andre latinamerikanere ble jeg ekstremt forbanna, skriver han på sine hjemmesider.

- Jeg er ikke en voldtektsmann eller en narkolanger. Jeg har en college-grad i 3D-animasjon og jeg har et eget firma som driver med 3D-printing.

Putin Trump blir dermed en del av en heller tvilsom klubb i Sosas sortiment som fra før prydes av Kim Jong-un, Toronto-ordfører Rob Ford og Vladimir Putin.

Da han lanserte Putin-pluggen i fjor begrunnet han det på følgende måte:

- Som mange av dere vet fører Russland en krig mot menneskerettighetene til homofile i Russland, og fremst i angrepet er Putin og hans homofobiske lederskap. Jeg ønsker å latterliggjøre Putin, og derfor laget jeg en voodoolignende dukke av han slik at alle kan gjøre hva enn de ønsker med han under beskyttelse av privatlivets fred, skrev Sosa.

- Hva er den beste måten for å angripe Putins rykte av å være en mann i bar overkropp som bryter med bjørner? Jo, lage en figur av han i formen av en butt plug.

Verken Trump, eller noen av talspersonene som jobber med hans kampanje, har uttalt seg om Sosas kunstverk.