Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kunstnernes Hus skal snu etter seks år med røde tall

Stiftelsen Kunstnernes Hus har ikke gått i balanse siden 2007, men mener nå at snu­operasjonen er godt i gang.

 Arbeider med lønnsomheten:  Økonomien i Kunstnernes Hus viser bedring etter seks år med tap.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Arbeider med lønnsomheten: Økonomien i Kunstnernes Hus viser bedring etter seks år med tap. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Her kan du se noen av utfordringene med å holde på her. Flere marmorplater begynner å svikte, og det skyldes rett og slett at bygningen er over 80 år gammel, sier Hedevig Anker, styreleder i Stiftelsen Kunstnernes Hus og selv billedkunstner.

Stiftelsen har nå søkt Kulturdepartementet om en ekstraordinær tildeling på rundt 30 millioner kroner for å rehabilitere bygningen Kunstnernes Hus. Bygningen i Wergelandsveien, som grenser til Slottsparken, ble åpnet i 1930, skriver Finansavisen.

Tap siden 2008 Mens styret og administrasjonen venter på en avklaring om en større rehabilitering av huset, jobber de med en snuoperasjon som skal få orden på økonomien i stiftelsen.

Stiftelsen hadde ifølge Finansavisen negativt driftsresultat i seks år fra 2008 til 2013.

I årsberetningen for 2013 heter det at stiftelsen de siste to årene har fremmet flere tiltak for å revitalisere institusjonen, og sørge for at det skapes og formidles kunst i alle deler av huset.

De siste to årene har stiftelsen fått økning i tilskuddet fra Kulturdepartementet, og gjennomført kutt i flere utgiftsposter, blant annet ved å kutte en full stilling, skriver Finansavisen.

Også for 2014 har stiftelsen lagt vekt på stram kontroll på kostnadene.
? Besøket på vei opp Fra 2013 og frem til i dag har stiftelsen fått økt statsstøtten med 1,7 millioner kroner, opplyser kunstnerisk direktør Mats Stjernstedt. I samme periode har besøkstallene økt med rundt 50 prosent.

Ifølge administrasjonsleder Erling Bonnevie Hjort er det nå ytterligere tre grep som skal sørge for at inntektene og regnskapene går riktig vei. Egeninntektene skal økes gjennom økning av antall utstillinger og arrangementer.

- Så langt i 2014 har alt har gått etter budsjettet, og vi er på god vei til å ta igjen tapet, sier Anker til Finansavisen.

- For første gang på mange år har vi kunnet satse på et bredt spekter av kulturarrangementer i tillegg til våre utstillinger. Antall arrangementer har økt fra rundt 40 i 2011 til omtrent 160 så langt i år, sier Stjernstedt.

Flere nyheter Forretningskvinne sponser kunstner: Jeg blir en slags gudmor
Sonjas kunstsalg svikter
Setesdal-søstre selger sølv for millioner

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!