Kunstnertrio

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UTSTILLING: Den unge kunstnertrioen Stian Eide Kluge, Steffen Håndlykken og Jakob Simonson samspiller under tittelen «On thesix-corneredsnowflake» på Oslo-galleriet 0047. I likhet med vårt langstrakte land med det telefoniske retningsnummeret, er det også spenn i utstillingen.

Simonson står for ankomsten i første sal med en vertshusmodell, der de narrative strukturene gir assosiasjoner til Frans Kafka og fransk kubisme. Eide Kluge noterer med strek og projiserer gjennom lys et smertelig tap, i et svart/hvittsorgarbeid som billedmessig konkluderer i ei tom mappe. Men minnet om faren holdes levende gjennom denne nesten illuminerte montasjen med preg av sekulært ikon.

Steffen Håndlykken tar utgangspunkt i den tunge blokka som symboliserer melankoliens massive tyngede i AlbrechtDürers mesterlige stikk. Men Håndlykken åpne strukturer er laget av føyelig tre. De blir et bilde på at depressive stemningsleier lar seg bekjempe. Materien åpner for fiberens fleksibilitet som en annen metafor for håp.

Harald Flor

er kunstskribent