Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kunstskatter funnet

Flere uerstattelige museumsklenodier som forsvant fra Bagdad da amerikanske tropper angrep byen, er funnet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden invasjonen i Bagdad har internasjonale kunsteksperter samarbeidet tett med militæret og tollere rundt om i verden, for å spore opp gjenstander som ble stjålet fra Nasjonalmuseumet i Bagdad.

Godt dokumentert

Nå er flere kunstskatter kommet til rette. Ifølge CNN, som siterer talsmenn for amerikanske tollmyndigheter, er over 40 000 manuskripter og 700 kunsthåndtverker lokalisert.

Angivelig mangler nå bare 38 av de viktigste gjenstandene som forsvant fra muséet. Dette er kunstgjenstander det finnes bildedokumentasjon av.

Et stort antall gjenstander som ikke er fotografert er også forsvunnet, men disse brukskunstgjenstandene regnes ikke som sentrale i historisk perspektiv.

Tyver får amnesti

Mange av kunstskattene som nå er kommet til rette ble aldri stjålet. De ble i stedet fraktet i sikkerhet før krigen brøt ut. Museumsgjenstandene ble stuet vekk i hemmelige lagre, godt beskyttet fra slagmarken.

Andre gjenstander som ble stjålet er kommet til rette etter at det ble besluttet å ikke straffeforfølge de som leverte gjenstandene tilbake.

(Dagbladet.no)

SNUDD OPP NED: Slik så det ut inne i hvelvet i Nasjonalmuseet i Bagdag 12. april. Da hadde tyver endevendt stedet på jakt etter kunstskatter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media