Kunsttyveriet som rystet Norge

Da et maleri til 20 millioner kroner ble stjålet fra Larvik kirke var en mystisk låneavtale, en bil parkert utenfor en søndagsskole og spor til Balkan sentrale. Men svaret på gåten skulle ligge nærmere enn politiet ante.

STJÅLET: Maleriet «La de små barn komme til meg» ble stjålet fra Larvik kirke. Bare et fåtall mennesker visste hvor verdifullt maleriet var før det plutselig var borte. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
STJÅLET: Maleriet «La de små barn komme til meg» ble stjålet fra Larvik kirke. Bare et fåtall mennesker visste hvor verdifullt maleriet var før det plutselig var borte. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De tre tyvene slo til mot Larvik kirke om natta. En av dem klatret opp en stige, knuste et vindu med et brekkjern og klatret inn. Vel inne i kirka fant han fram til et over 400 år gammelt maleri. Han hektet det ned fra veggen.

Så stakk tyvene av. Tilsynelatende helt sporløst.

Kunstskatt

Det er ti år siden kunsttyveriet som rystet Kirke-Norge, og som skapte store overskrifter i Norge og internasjonalt. Det var nemlig ikke hvilket som helst maleri de tre tyvene fikk med seg. Det var «La de små barn komme til meg», malt av den tyske renessansekunstner Lucas Cranach den eldre. Morgenen etter tyveriet sa Gunnar Krogh-Hansen i Blomqvist Kunsthandel til Dagbladet at maleriet var verdt 15-20 millioner kroner.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer