Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kunwar (104) solgte geitene sine for å bygge toaletter. Det får statsministeren til å stryke føttene hennes i beundring

Narendra Modi mener startskuddet har gått for en ny start i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I videoen øverst i denne saken rører den indiske statsminister Narendra Modi ved føttene til en 104 år gammel landsbykvinne fra Kotabharri i Chhattisgarh, skriver Times of India.

Det gjør den politiske lederen i respekt og beundring etter at Kunwar Bai solgte sine åtte-ti geiter for å få råd til å bygge to toaletter i hjemmet sitt.

Modi mener den gamle kvinnens bestrebelser på å fri India fra åpne kloakksystemer er et tegn på et India i forandring. Ikke bare installerer 104-åringen to toaletter i sin bolig - hun tar også til orde for at andre landsbybeboere bør gjøre det samme.

«Rurban mission» - Dette er en eldre kvinne på 104 år som bor langt ute på landsbygda. Hun ser ikke TV og leser ikke aviser. Likevel har budskapet om et rent India nådd henne. Hun solgte sine geiter for å bygge toaletter, og ønsker at andre i landsbyen skal gjøre det samme, sier Modi.

Statsministeren gjorde stas på 104-åringen i går da han besøkte hennes distrikt for å lansere sitt program «Rurban mission» - et tiltak som tar sikte på å bremse tilstrømmingen til de store byene ved å bygge ut infrastruktur i landsbyene.

Modi uttalte at han har lykkes med å bringe myndighetene ut til landsbygda fra korridorene i New Dehli, skriver The Hindu.

- Tidligere regjeringer har hatt for vane å gjøre alt fra Dehli. Jeg har bragt myndighetene til folket, sier statsministeren som understreker at hans regjering er for både fattig og rik.

- Vis fram hva hun har fått til Fra talerstolen omtalte Modi den 104 år gamle kvinnen som «et symbol på ny utvikling».

- Dette er signalet for og beviset på en ny start. Ikke vis fram talen min, men vis fram hva hun har fått til, uttalte statsministeren til frammøtt presse.

Modi undertreket at målet med «Rurban mission» er å «redusere migrasjonsbyrden for byene».

- Utvikling skal skje på den måten at dens sjel skal ligge i landsbyene og dens kropp i byene, sier Modi.

Som ledd i programmet, vil det bli reist 300 vekstsentre i ulike deler av India som skal sikre «nødvendig økonomisk utvikling».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media