Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kuppet av svenskene

Oasis' åpning av verdensturneen Søta bror har kuppet Oasis' verdensturnéåpning. Åpningen er lagt til Oslo Spektrum 8. september, men svenskene tror de har åpningen og har derfor invitert internasjonal presse til Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bety at det som blir stående som Oasis' start på verdensturneen er Globen, Stockholm, Sverige.

- Ja, Oasis åpner turneen sin her i Sverige 9. september, bekrefter Thomas Björling i Sony Music i Sverige overfor Dagbladet. Han jobber med presse og promotion i Sonys Sverige-avdeling.

Norge...tja, nei...

- Og den 10. september spiller de i København, ifølge vår liste, sier han.

- Vet du når Oasis spiller i Norge?

- Nei, det vet jeg ikke. Det står ikke på vår konsertoversikt. De skal kanskje ikke spille i Norge...?

- Jo, de spiller her den 8. september.

- ..?!? A-ha! Bra du sier det, for det viste jeg ikke... Forresten rart at vi ikke visste det, sier Björling, som ikke vet hva som er årsaken.

- Kanskje Oslo er blitt lagt inn i planen seinere? spør han.

- Nei, turnéplanen har alltid vært klar. I Oslo er verdensturnéåpningen, sier promotion-sjef ved Sony Music i Oslo, Irene Heiersjø, til Dagbladet.

- Så det er ikke oppvarming, generalprøve og halv maskin i Norge?

- Nei. Oslo er først på turnélisten - og det står ingen minus eller spørsmålstegn rundt Oslo. Nei, dette høres ut som svensk navlebeskuelse, sier Heiersjø. Hun synes at svenskene får gjøre hva de vil.

Mestselgende

- Gutta kommer hit først. Det vet pressen, for hele verden har fått den listen jeg refererer fra, sier hun som hittil har akkreditert presse fra Australia, Tyskland og Danmark på åpningen av verdensturneen til et av mestselgende bandene i verden. Hun regner med at langt flere vil komme til de nærmeste dagene, ikke minst de britiske stor-avisene.

Så langt er det solgt i underkant av 8000 billetter til konserten. Totalt er 9500 billetter lagt ut.

ÅPNER TURNEEN: I Oslo eller Stockholm? -I Stockholm, tror svenskene. -I Oslo, vet nordmennene. Oasis har verdensturnéåpning i Oslo Spektrum 8. september.