Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kuppet kongen på nettet

IT-selskapet Nettopp har stukket av med nettadressen www.konge.no. - Ingen kommentar, sier selskapet om planene for hva det vil gjøre med navnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen år siden var det stor oppmerksomhet om såkalte navnepirater i USA. Gullrushet i internettbransjen gjorde at smarte sjeler sikret seg nettadresser med kjente navn som mcdonalds.com, for siden å selge de tilbake til merkevareierne for store summer. Mer generelle navn som www.news.com var også ettertraktet.

Til nå har den norske navnemyndigheten på nettet, Norid, vært streng med å dele ut nettnavn, men etter en oppmykning i våres har det vært rene dåpsrushet hver dag. Små og store selskaper har stått i kø for å sikre seg adresser de tror det ligger gull i.

Det lille IT-selskapet Nettopp.norge har stukket av med hele 56 navn, skriver nettavisen Digi.no i dag. Både lakk.no og beis.no er registrert, for ikke å glemme undertoy.no og pike.no.

Alle sammen helt vanlige norske ord. Men www.konge.no er derimot noe mer spesifikt, uten at selskapets daglige leder Dag Rolfsen vil si noe mer om hva de vil gjøre med navnet.

- Konge kan også være en generell term. Det behøver ikke å bety at vi henviser til kongen i Norge, sier han til Dagbladet.no Han vil ikke kommentere hvorvidt de har kontaktet slottet, som allerede har et nettsted under www.kongehuset.no, eller hva de planlegger å gjøre med nettnavnet.

- Vi ser ikke for oss store inntekter på dette. Vi driver primært med utvikling av programvare.

Sier eieren av www.slanking.no, www.video.no og ikke minst www.fest.no. Og 50 andre nyttige navn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media