Kuppforsøk i Armenia:

Kuppforsøket: - Folket er lei

Hæren i Armenia krever statsministerens avgang. Selv ber statsminister Nikol Pasjinjan sine støttespillere om å ta til gatene torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den armenske hæren krever at den armenske regjeringen og statsministeren Nikol Pasjinjan går av.

Det framgår av en uttalelse fra det armenske militærets generalstab torsdag, melder det statlige russisk nyhetsbyrået Interfaks.

Statsminister Pasjinjan anser uttalelsen for å være et forsøk på militærkupp og har oppfordret sine støttespillere til å ta til gatene.

Det er foreløpig usikkert om folk følger statsministerens oppfordring, men Pasjinan skal selv ha annonsert at han vil tale til folket klokka 16 torsdag, lokal tid.

- Ikke i stand til å lede

Årsaken er, ifølge det russiske nyhetsbyrået, avgangen til Tigran Khatsjatrjan, visesjefen i generalstaben, som ble tvunget ut av jobben av statsminister Pasjinjan.

I uttalelsen fra generalstaben skriver de at militærlederens ufrivillige avgang var «kortsiktig og urimelig», og at avgjørelsen ble tatt «uten å ta hensyn til Armenias nasjonale og statlige interesser».

Generalstaben hevder avgjørelsen til statsministeren Pasjinjan ble tatt på grunnlag av «personlig ambiøsitet» og kaller videre avskjedigelsen for «uansvarlig».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer