Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kuppgevinst: En kvart milliard

Familier holdt som gisler i over et døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ransaksjonen startet i Belfast på søndag, og varte i over et døgn. Utbyttet til ranerne ble på svimlende 20 millioner pund, eller 240 millioner norske kroner, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Søndag slo ranerne til mot boligene til to personer i ledelsen i nordirske Northern Bank. Familiemedlemmer ble tatt som gisler, og de bankansatte måtte hjelpe ranerne inn i banken. Hvis ikke ville familiemedlemmene bli drept.

Dermed kom ranerne seg inn i bankhvelvet, hvor det var veldig mye penger - ikke minst siden millioner var lagret der etter helgas julehandel.

Ingen skadd

Etter at banken stengte mandag ettermiddag slo de til, og først nærmere midnatt ble politiet varslet - seks timer etter at ranerne begynte å tømme hvelvet.

Ifølge politiet har ranerne brukt minst én stor lastebil for å frakte pengene fra banken.

Northern Bank vil ikke gå ut med detaljer om ranet.

- De ansatte er uskadd. Det er det viktigste for oss, opplyser banken i en pressemelding.

Kan lukte IRA

Politiet sier at mer enn 80 kriminelle gjenger opererer i Nord-Irland, og mange gjengmedlemmer er også tilknyttet paramilitære grupper. De nektet imidlertid å svare på om de har noen mistenkte.

En gruppe som tidligere har stått bak store bankran i Nord-Irland er IRA (Irish Republican Army). Den kjemper for nordirsk løsrivelse fra Storbritannia, men har opprettholdt våpenhvilen fra 1997.

IRA har derimot fortsatt med kriminell virksomhet som smugling.

Politiet mistenkte i mai IRA for å ha tatt ansatte i en supermarkedkjede som gisler, da ranere fikk med seg rundt 50 millioner kroner fra kjeden.

IRA HAR RANET FØR: Frigjøringsgruppa IRA har tidligere stått bak store bankran i Nord-Irland. Politiet vil ikke kommentere om de har noen mistenkte etter dette ranet.
JULEKUPP: Politiet sier at ranerne må ha brukt minst én lastebil for å få med seg pengene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media