Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kuppmakere tar presidentpalasset i Mauretania

Opprørssoldater i Mauretania tok seg søndag inn i presidentpalasset i hovedstaden Nouakchott etter at regjeringsstyrkene flyktet fra bygningen, opplyste øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringsstyrkene fortalte oss at de ikke lenger klarte å holde opprørerne på avstand, opplyste et øyenvitne som bor like i nærheten.

Kraftige skuddvekslinger kunne natt til søndag høres i Nouakchott. Skytingen foregikk i nærheten av presidentpalasset og hærens hovedkvarter. Luftvernraketter ble ifølge øyenvitner skutt mot et ukjent fly.

De første meldingene gikk ut på at opprørssoldatene ikke hadde lyktes i å gjennomføre et kupp og at president Maaouiya Ould Sid'Ahmed Taya og hans familie var i sikkerhet. Så sent som søndag ettermiddag meldte radioen i landet at kuppet var slått ned.

Men omtrent samtidig opplyste innbyggere i hovedstaden at opprørerne hadde skaffet seg kontroll over presidentpalasset.

President Taya kom selv til makten i et kupp i 1984, men har senere vunnet flere valg. Menneskerettighetsgrupper har flere ganger klaget over at han har styrt Mauritania med jernhånd.

Den tidligere franske kolonien har vært preget av spenninger mellom den arabiske og den svarte delen av befolkningen. Deler av befolkningen har lenge vært provosert over regjeringens relativt nære bånd til Israel, og flere islamistiske ledere er blitt arrestert den siste tiden.

Den største delen av Mauritania ligger i Sahara-ørkenen, mens hovedstaden Nouakchott ligger ved Atlanterhavskysten. Antall innbyggere er under 3 millioner.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media