UTSATT: Guineas nye militære makthaver Moussa Dadis Camara snakker til et møte med politikere og lokale innbyggere i en militærleir i landets hovedstad Conakry i romjulen. Camara har sagt at han ikke er interessert i å beholde makten, og lover at det skal holdes valg snarest mulig. Men søndag ble et møte der utenlandske diplomater skulle orienteres om situasjonen, utsatt til tirsdag Foto: SCANPIX
UTSATT: Guineas nye militære makthaver Moussa Dadis Camara snakker til et møte med politikere og lokale innbyggere i en militærleir i landets hovedstad Conakry i romjulen. Camara har sagt at han ikke er interessert i å beholde makten, og lover at det skal holdes valg snarest mulig. Men søndag ble et møte der utenlandske diplomater skulle orienteres om situasjonen, utsatt til tirsdag Foto: SCANPIXVis mer

Kuppmakerne i Guinea utsetter diplomatmøte

Skulle fortelle om sine hensikter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuppmakerne i det vestafrikanske landet Guinea har utsatt et møte med utenlandske diplomater der de nye makthaverne skulle fortelle om sine hensikter. Møtet vil nå trolig finne sted tirsdag.

Det er ikke oppgitt noen grunn til at møtet ikke kunne holdes i dag, slik meningen var. Kuppet i Guinea sist tirsdag, der folk fra hæren rev til seg makten etter den mangeårige presidenten Lansana Contés død, har møtt omfattende internasjonal fordømmelse.

Den nye makthaveren, kaptein Moussa Dadis Camara, sier han ikke er interessert i politisk makt og vil holde valg snarest mulig. Han lover å reforhandle kontrakter om gruvedrift i det mineralrike landet.

Kuppmakerne sier også at de ønsker å dempe sosiale og etniske motsetninger. Diplomater fra FN, EU, Den afrikanske unionen (AU) og den vestafrikanske økonomiske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS skulle blitt orientert om slike spørsmål søndag.

Selv om Guinea fra naturens side er rikt på ressurser som gull, diamanter og bauksitt, lever storparten av befolkningen i fattigdom. Økende priser på mat, brensel og drivstoff har ført til uroligheter som president Conté slo ned med hard hånd.

(NTB)