Kuppmakerne kan laZelaya gjeninnsettes som president

Avtale skal være på plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Kuppregimet i Honduras har gått med på en avtale som åpner for at Manuel Zelaya kan gjeninnsettes som president, opplyser Organisasjonen av amerikanske stater (OAS).

Gjennombruddet i forhandlingene kom sent torsdag kveld etter press fra amerikanske diplomater som har meglet mellom partene i konflikten. Den politiske situasjonen i Honduras har vært fastlåst siden daværende president Zelaya ble styrtet i et militærkupp for fire måneder siden.

- Jeg er glad over å kunne fortelle at for få minutter siden undertegnet mine forhandlere på en avtale som markerer begynnelsen på slutten, sa kuppregimets president, Roberto Micheletti, fredag morgen norsk tid.

Han medgir at avtalen åpner for at den styrtede presidenten får tilbake sitt presidentverv.

- Når det gjelder det mest omstridte punktet, så inneholder avtalen muligheten for at Manuel Zelaya kan gjeninnsettes som president, sier Micheletti.

Valg

Ifølge avtalen skal landets nasjonalforsamling ta beslutningen om Zelaya skal gjeninnsettes eller ikke. En samlingsregjering skal lede landet fram mot valget 29. november, som nå blir gjennomført som planlagt. Begge parter forplikter seg til å anerkjenne det kommende valgresultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer