Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kuppresidenten i Honduras vil ikke gjeninnsette Zelaya

Tegucigalpa (NTB-AP-Reuters): Kuppresident Roberto Micheletti i Honduras avviste tirsdag kravet fra en delegasjon fra OAS om å gjeninnsette president Manuel Zelaya. Samtidig øker USA presset på regimet.

AVVISER KRAV: Honduras' interimspresident Roberto Micheletti vil ikke bøye seg for kravene fra Organisasjonen for Amerikanske Stater (OAS) om å gjeninsette den styrtede presidenten Manuel Zelaya. Foto: AP/SCANPIX
AVVISER KRAV: Honduras' interimspresident Roberto Micheletti vil ikke bøye seg for kravene fra Organisasjonen for Amerikanske Stater (OAS) om å gjeninsette den styrtede presidenten Manuel Zelaya. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuppresident Roberto Micheletti i Honduras avviste tirsdag kravet fra en delegasjon fra OAS om å gjeninnsette president Manuel Zelaya. Samtidig øker USA presset på regimet.

Da han møtte delegasjonen som ble ledet av generalsekretær José Miguel Insulza, sa Micheletti at han ikke fryktet sanksjoner. Han innrømmer at situasjonen blir vanskelig, men ingenting annet enn væpnet intervensjon vil endre noe, sa han.

Delegasjonen sa at den nå ville avslutte besøket siden Micheletti ikke ville akseptere kompromissløsningen som er utarbeidet av Costa Ricas president Oscar Arias, som ville innebære en gjeninnsettelse av Zelaya.

OAS skal nå møtes i Washington onsdag for å drøfte Insulzas rapport fra reisen.

USA stanser visautstedelse

USA økte tirsdag presset mot kuppregimet i Honduras ved å begrense utstedelsen av visa på ambassaden i Tegucigalpa.

Fra onsdag skal det kun utstedes visa til potensielle immigranter og i nødstilfeller, mens utstedelse av andre visa, for eksempel for turistreiser, blir suspendert på ubestemt tid, opplyste utenriksdepartementet tirsdag.

Kuppregimet har ikke latt seg presse til å gjeninnsette den avsatte presidenten Manuel Zelaya, til tross for at kuppet er fordømt av alle land i Amerika, fra Venezuela til USA, og av FN, EU og resten av verden.

I en erklæring fra talsmann Ian Kelly i utenriksdepartementet heter det at USA anser kompromissforslaget til Costa Rica for å være den beste løsningen på krisen i landet. Den innebærer at Zelaya gjeninnsettes fram til valget senere i år.

Sju utenriksministre

Delegasjon fra Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) som var i Honduras for å prøve å overtale kuppresident Roberto Micheletti til å godta Costa Ricas forslag, besto av sju utenriksministre og generalsekretær Insulza.

Kelly sa at beslutningen om å suspendere visumarbeidet var et bidrag til å sette makt bak kravene til OAS-delegasjonen.

Micheletti gjorde det på møtet tirsdag klart overfor Insulza at han ikke ville gi seg og at Honduras vil trosse en eventuell handelsembargo.

- Insulza har kommet til vårt land for å herse med oss. Det skal ingen få lov til, sa Micheletti etter møtet og la til at honduranerne ikke er redd for noen.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media