Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kurder-barn bortført fra Sverige

Svensk-kurdiske barn kan være kidnappet og ført til utlandet for å bli soldater i den kurdiske geriljaen PKK. Det er nå slått full alarm i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 kurdiske barn fryktes å være bortført. Minst fire barn, trolig flere, kan ha bli ført ut av Sverige siden 22. juni mot foreldrenes vilje og gjennom misinformasjon, skriver Dagens Nyheter.

Fire familier av tyrkisk-kurdisk herkomst har meldt til politiet at barnet deres er forsvunnet. Barna er i alderen 14 til 17 år. Familiene er blitt kontaktet av personer, som familiene ikke er helt sikre på identiteten til. Disse personene har sagt at barnet deres skal dra på leir fra 22. til 29. juni i Värmland, forteller fylkespolitimester i Stockholm Leif Jennekvist.

Ingen av barna er kommet hjem igjen.

Politiet mener de har funnet plassen der den såkalte leiren skal ha vært, men der er det ingen spor etter barna.

Jennekvist tror at ytterligere 12 barn er forsvunnet, og at foreldrene ikke har turt å melde det til politiet. Mistanken bygger på opplysninger fra vitner. Også kamerater til de forsvunne barna er blitt borte. De fleste er gutter, men to eller tre av de savnede barna er jenter.

(NTB-TT)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!