Kurdere gjør narr av IS i musikkvideo

- Vi er hjerneløse, hodet vårt er tomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har lenge pågått harde kamper mellom de islamistiske opprørerne i IS og kurdisk milits i den syriske byen Ayn al-Arab, også kjent som Kobani, ved grensen til Tyrkia.

Nå har en gruppe kurdere tatt humor i bruk som våpen i kampen for å nå gjennom med sitt budskap til IS.

I musikkvideoen, som du kan se over, har de kurdiske mennene kledd seg ut som IS-krigere med kunstige skjegg og våpen, mens de synger harselerende om islamistene.

UREDD PARODI: Vi er skjeggete, skitne og slemme synger en mens han tar en hodeskalle på hodet for å illustrere sitt budskap om IS. Foto: Memri TV
UREDD PARODI: Vi er skjeggete, skitne og slemme synger en mens han tar en hodeskalle på hodet for å illustrere sitt budskap om IS. Foto: Memri TV Vis mer

«Vi er skjeggete, skitne og slemme, vi er hjerneløse og tomme i toppelokket», synger en av mennene i et studio med det notoriske IS-bannere i sort og hvitt som bakgrunn.

Det var den Irak-kurdiske TV-kanalen Memri TV som sendte musikkvideoen som parodierer den millitære gruppen som stadig fortsetter å kjempe mot kurdiske tropper for å ta kontroll over deler av Syria og Irak.

«Vi er ISIS, vi melker geita selv om den er hannkjønn», synger gruppen i kor videre.

USA og ulike menneskerettighetsgrupper har anklaget IS for å begå krigsforbrytelser og for å bryte med menneskerettighetene i områder hvor IS nå har tatt over kontrollen.

«Vårt språk er kuler og krutt, vi har ingen kunnskap i hodene våre, vi skremmer kvinner og barn», synger mennnene og refererer millitærgruppens angrep på Sinjar da titusenvis av flyktninger ble drevet på flukt opp i fjellene.

«Vi etterstreber Jihad og sex, vi er komfortable med og glade for å se blod».