Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kurdere kastet stein mot greske ambassaden

Rundt 300 kurdere demonstrerte i ettermiddag i Oslo sentrum. Demonstrantene gikk fra Stortinget til den greske ambassaden og noen av dem kastet steiner mot den greske ambassadebygingen. Det ble ikke meldt om skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De kurdiske demonstrantene overrakte et brev til utenrikskomiteen på Stortinget, der de ba om at norske myndigheter må passe på at den arresterte PKK-lederen Abdullah Vcalan får en rettferdig rettssak og bidra til at kurderproblemet blir løst. Demonstrantene ba også om en presisering av hva Bondevik-regjeringen egentlig mener om arrestasjonen.

Demonstrasjonstoget gikk forbi den amerikanske ambassaden og fram til den greske ambassaden i Oslo. Underveis plukket endel av demonstrantene opp løse steiner fra gaten og noen av disse ble kastet mot den greske ambassadebygningen.

Politiet rykket ut med hunder, skjold og tåregassmasker, men forholdt seg rolig.

Demonstrantene ropte slagord mot arrestasjonen av Vcalan. «Frihet for Vcalan», og «Vcalan er her» var noen av slagordene demonstrantene ropte.

Ifølge politiet skulle demonstrasjonsruten slutte ved den greske ambassaden, men den fortsatte videre til den tyrkiske ambassaden etterpå.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media