Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kurdere slo tilbake ny IS-offensiv ved Kobani

Minst seks angrep var rettet mot IS-stillinger ved Kobani, og det har hjulpet de kurdiske styrkene til å holde stand mot IS-offensiven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurdiske styrker i den syriske byen Ayn al-Arab, også kalt Kobani, slo lørdag tilbake et nytt forsøk fra Den islamske staten på å kutte forbindelsen mellom byen og Tyrkia.

Offensiven skjedde etter at USA opplyste at det var gjennomført 25 nye bombetokt i Syria og Irak siden fredag mot IS-styrker og oljeanlegg de kontrollerer.

Minst seks angrep var rettet mot IS-stillinger ved Kobani, og det har hjulpet de kurdiske styrkene til å holde stand mot IS-offensiven.

Men mens USA så oppløftende tegn til framgang, gjorde en talsmann for Pentagon det klart at det ikke er sikkert at luftangrepene vil hindre at Kobani faller. Han sa at USAs prioritet fortsatt er kampen mot IS i Irak.

Trass i en lang rekke luftangrep fra USAs og allierte lands fly har ikke de irakiske regjeringsstyrkene greid å omgruppere og gjenerobre stillinger fra IS.

Mens kampene pågikk, greide irakiske politikere omsider å bli enige om de siste åpne stillingene i den nye samlingsregjeringen.

En sunnimuslim ble forsvarsminister, og sjiamuslim ble innenriksminister, noe USAs utenriksminister kalte et svært positivt skritt framover. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling