Kurderne avgjør om de tar del i den irakiske regjeringen

Møtes i dag for å stemme over ny regjering.

DRØFTER NY REGJERING: Iraks kurdiske utenriksminister Hoshyar Zebari skal møte kurdiske ledere for å diskutere kurdernes del i den nye regjeringen. Foto: Ahmed Saad, Scanpix/Reuters
DRØFTER NY REGJERING: Iraks kurdiske utenriksminister Hoshyar Zebari skal møte kurdiske ledere for å diskutere kurdernes del i den nye regjeringen. Foto: Ahmed Saad, Scanpix/ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks kurdiske utenriksminister drar tilbake til irakisk Kurdistan mandag for et endelig møte om hvorvidt kurderne skal ta del i den neste irakiske regjeringen.

- Vi drar tilbake til Sulaymaniya i dag for å møte de kurdiske lederne for å diskutere kurdernes del i regjeringen. Beslutningen vil bli kurdernes endelige avgjørelse, sier iraks kurdiske utenriksminister Hoshyar Zebari.

Det irakiske parlamentet skal møtes mandag kveld for å stemme over en ny regjering, ifølge statlig TV.

Påtroppende statsminister Haider al-Abadi har ennå ikke røpet hvem som skal sitte i den nye regjeringen, men det er ventet at den vil inkludere representanter for alle landets religiøse og etniske grupper, i et forsøk på å hindre nye spenninger i det krigsherjede landet.

(NTB)