Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kurderne bør få asyl i Europa

ANKARA (NTB): Alle kurdere fra Tyrkia som kommer til Europa bør anerkjennes som flyktninger, mener lederen for Tyrkias største menneskerettighetsorganisasjon, Akin Birdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom de etter ankomsten søker om asyl, bør de få status som flyktninger iallfall til konflikten i det sørøstlige Tyrkia er løst, sier han.

Birdal planlegger selv å reise til Italia, eller sende en nær medarbeider, for å følge med på hva som skjer med de kurdiske flyktningene som nylig er ankommet og hindre at de blir sendt tilbake til Tyrkia.

Over 1.200 kurdiske flyktninger har kommet i større båter til den italienske kysten i de siste par ukene.

I dag ba 170 kurdere om politisk asyl, etter at de har holdt til i en flyktningeleir ved San Foca siden de ankom på et tyrkisk skip nyttårsaften.

Birdal viste til det tyrkiske militæres metoder i krigen mot den separatistiske kurdiske organisasjonen PKK og ga uttrykk for at alle de 10 millioner kurdere i Tyrkia har krav på asyl i europeiske land dersom de skulle be om det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!