Kurdisk gruppe: - Vi sto bak

Tidligere i dag tok al-Qaida-sympatisører skylda for bombeangrepet i Istanbul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En tyrker og en iraner omkom da flere bomber eksploderte tre forskjellige steder i Istanbul i natt. Elleve andre personer, flere av dem utenlandske turister, ble såret i aksjonen.

Nå har en hittil ukjent gruppe som kaller seg Kurdistans frigjøringshauker sagt at det var de som sto bak eksplosjonene, melder Reuters.

Tidligere i dag hevdet al-Qaida-sympatisørene i Abu Hafs al-Masri-brigadene at de sto bak bombene som rammet to hoteller og en bensinstasjon. De hevdet aksjonen var starten på en bølge terrorangrep mot Europa som svar på at europeiske statsledere avviste et tilbud om våpenhvile som angivelig kom fra Osama bin-Laden tidligere i år.

Abu Hafs al-Masri-brigadene har imidlertid påtatt seg skylden for blant annet Madrid-bombene i mars og et omfattende strømbrudd i USA. Politiet i de to landene avviser påstandene, skriver NTB.

Tyrkisk politi har tidligere i dag mistenkt kurdiske grupper for aksjonen natt til i dag.

Meldingen fra Kurdistans frigjøringshauker ble offentliggjort av Tyskland-baserte Mesopotamian News Agency, som pleier å viderebringe uttalelser fra den kurdiske separatistorganisasjonen PKK.

Ifølge Reuters sier gruppen at bombeangrepet er et svar på den tyrkiske hærens operasjoner mot kurdiske geriljagrupper øst i Tyrkia.

SKADD:</B> En av de sårede etter nattens tre bombeangrep i Istanbul hjelpes til en ambulanse.