Kurdisk gruppe: - Vi sto bak

Tidligere i dag tok al-Qaida-sympatisører skylda for bombeangrepet i Istanbul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En tyrker og en iraner omkom da flere bomber eksploderte tre forskjellige steder i Istanbul i natt. Elleve andre personer, flere av dem utenlandske turister, ble såret i aksjonen.

Nå har en hittil ukjent gruppe som kaller seg Kurdistans frigjøringshauker sagt at det var de som sto bak eksplosjonene, melder Reuters.

Tidligere i dag hevdet al-Qaida-sympatisørene i Abu Hafs al-Masri-brigadene at de sto bak bombene som rammet to hoteller og en bensinstasjon. De hevdet aksjonen var starten på en bølge terrorangrep mot Europa som svar på at europeiske statsledere avviste et tilbud om våpenhvile som angivelig kom fra Osama bin-Laden tidligere i år.

Abu Hafs al-Masri-brigadene har imidlertid påtatt seg skylden for blant annet Madrid-bombene i mars og et omfattende strømbrudd i USA. Politiet i de to landene avviser påstandene, skriver NTB.

Tyrkisk politi har tidligere i dag mistenkt kurdiske grupper for aksjonen natt til i dag.

Meldingen fra Kurdistans frigjøringshauker ble offentliggjort av Tyskland-baserte Mesopotamian News Agency, som pleier å viderebringe uttalelser fra den kurdiske separatistorganisasjonen PKK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer